Acosta wint afgebroken Duitse Red Bull Rookies race 1, Van den Goorbergh 14e

192
Zonta van den Goorbergh - Sachsenring | foto© Ben Haarhuis

Pedro Acosta heeft zaterdagmiddag de eerste Red Bull Rookies race van dit weekend gewonnen op de Sachsenring. In een door een zwarte valpartij vroegtijdig afgebroken reed de Spanjaard op het juiste moment aan de leiding en won hij zijn eerste race voor Yuki Kunii en Carlos Tatay. Nederlander Zonta van den Goorbergh werd veertiende.

Zaterdagmiddag werd na afloop van de kwalificatiesessies voor de Moto3, MotoGP, Moto2 en de nieuwe MotoE klassen de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend verreden op de Sachsenring. Het was nog steeds erg warm met een buitentemperatuur richting de 30°C en de zon stond fel aan de hemel.Het was een klassieke Rookies Cup race met een grote kopgroep en veel inhaalacties. Echter ging het in de veertiende ronde mis voor Nicolas Hernández. De jonge Colombiaan kwam ten val bij het uitkomen van bocht 12. Met hoge snelheid kwam hij van zijn machine af en gleed hij over het asfalt waarna hij tegen de muur tot stilstand kwam.

Direct werd de rode vlag gezwaaid zodat er medische assistentie verleend kon worden. Na afloop bleek dat hij even buiten bewustzijn was geweest en had men nog grote zorgen. Uiteindelijk liep het relatief goed af voor de jonge coureur maar hij zal dit weekend niet meer in actie komen.

Pedro Acosta kwam aan het eind van de veertiende ronde als leider over de streep en doordat de rode vlag werd gezwaaid nadat 2/3 van de race was verreden werd hij voor het eerst in zijn carrière verklaard als winnaar van de Red Bull Rookies race. Yuki Kunii kwam als tweede over de streep voor leider in het kampioenschap Carlos Tatay, daarachter eindigden Haruki Noguchi, Lorenzo Fellon, Billy van Eerde, Marcos Uriarte, Jason Dupasquier, Max Cook en Alex Escrig in de top tien.

Nederlander Zonta van den Goorbergh scoorde opnieuw punten met de veertiende plaats. Na afloop zochten we Van den Goorbergh op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race op de Sachsenring gaat zondagmiddag om 15:30 uur van start.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App