Aegerter en Ten Kate Racing Yamaha scoren fantastische dubbel in Assen

3577
ten-kate-racing-yamaha
Dominique Aegerter & Ten Kate Racing Yamaha | foto© Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter zorgde dit weekend voor feestvreugde binnen het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing Yamaha. De Zwitser won dit weekend in Assen beide WorldSSP races van de Prosecco DOC Dutch Round en deed dit in de legendarische geel met zwarte kleurstelling, een speciale kleurstelling waarin het team in het verleden al zoveel successen wist te behalen.

Een geweldig succes voor Ten Kate Racing Yamaha in eigen huis. Zaterdagmiddag won Dominique Aegerter de eerste World Supersport race op het TT Circuit Assen in de speciale #ProjectYellow kleurstelling. Zondagmiddag mocht Aegerter opnieuw vanaf pole position vertrekken in de thuisrace van het team.

Aegerter had een goede start maar verloor in de eerste ronden een paar plaatsen. Vanaf de derde positie wist de Zwitser in de vijfde ronde weer terug aan de leiding te komen. Aegerter schroefde het tempo op en wist de kopgroep uit elkaar te rijden. Alleen Philipp Oettl kon volgen. In de tweede helft van de race wist Aegerter nogmaals te versnellen waardoor hij ruim weg kon rijden bij Oettl.

Na achttien ronden kwam de in Nederlandse dienst rijdende Zwitser met een voorsprong van meer dan zeven seconden als eerste over de finish, waarmee Ten Kate Racing Yamaha een fantastische dubbel scoorde tijdens hun thuisronde van het seizoen op het TT Circuit Assen.

Dominique Aegerter: “Het was zondag opnieuw een geweldige race. Na de start hadden we een paar kleine gevechten. Toen ik aan de leiding reed kon ik het tempo opvoeren en een gat slaan naar de andere rijders. De baancondities waren een beetje anders vergeleken met de Superpole van gisteren. Ik wil het team enorm bedanken, ze hebben een perfecte motor neergezet voor hun thuisrace. We hebben geschiedenis geschreven voor Ten Kate Racing Yamaha in de speciale geel met zwarte kleurstelling dit weekend. Ik hoop dat de Nederlandse fans genoten hebben van de races!”

Teammanager Kervin Bos: “Wat een weekend! We waren met Dominique constant het snelste, dit leverde een pole position, twee zeges en twee keer de snelste raceronde op. Ik ben er sprakeloos van. #ProjectYellow is meer dan geslaagd. Geweldig dat we dit konden laten zien voor ons thuispubliek. Alle credits voor Dominique en het team want ze zijn niet onder de druk van de thuisrace bezweken.”

Met een nieuw ronderecord, de pole, twee overwinningen en twee keer de snelste raceronde kunnen Aegerter en Ten Kate Racing Yamaha terugkijken op een meer dan geslaagd weekend. Daarnaast heeft Aegerter heeft zijn leidende positie in het wereldkampioenschap uitgebouwd tot maar liefst 44 punten op nummer twee, de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal.

De vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap wordt over twee weken (6 t/m 8 augustus) verreden op het circuit van Most in Tsjechië.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter