Aegerter het snelst, Bendsneyder 22e tijdens FP1 op de Sachsenring

9
aegerter
Dominique Aegerter - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Dominique Aegerter heeft vrijdagochtend op de Sachsering de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Zwitser was het snelst voor Andrea Locatelli en Lorenzo Baldassarri. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 22e rondetijd.

Als laatste van de drie vaste categorieën begonnen de Moto2 coureurs vrijdagochtend om 10:55 uur op de Sachsenring aan hun eerste vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Met een snelste rondetijd van 1’25.172 was het Dominique Aegerter die na afloop de lijst aanvoerde voor Andrea Locatelli, Lorenzo Baldassarri , Miguel Oliveira en Iker Lecuona.

Alex Marquez noteerde ondanks een onschuldige uitstapje door het gravel in bocht 1 de zesde rondetijd voor Sam Lowes, Romano Fenati, Agusto Fernandez en Brad Binder die een deel van de sessie verloren zag gaan vanwege een schuiver in de laatste bocht voor start en finish.

Bo Bendsneyder kende een redelijke eerste sessie. De Nederlander handhaafde zich lange tijd keurig binnen de top twintig. In de slotfase leek de Tech3 Racing Team coureur zijn eigen tijd nogmaals een aantal keren aan te scherpen, echter mislukt dit ondanks een aantal snelle sectortijden. Bij het vallen van de finishvlag zakte Bendsneyder dan ook een nog een aantal plaatsen om uiteindelijk als tweeëntwintigste de sessie af te sluiten met een snelste rondetijd van 1’26.080, een tijd die minder dan een seconde langzamer was dan de snelste tijd van de sessie gereden door Aegerter.

NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal was op de drieëntwintigste plaats de laatste coureur binnen een seconde van de snelste tijd terwijl de eveneens in Nederlandse dienst rijdende Joe Roberts als dertigste eindigde in deze eerste vrije training.

Naast het genoemde uitstapje van Marquez en de crash van Binder was er vrijdagochtend ook nog een schuiver van de Fransman Jules Danilo.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag