Aegerter vrijdag in Assen het snelst op gele Ten Kate Racing Yamaha

2243
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter heeft vrijdag op het TT Circuit Assen de snelste WorldSSP rondetijd op de klok gezet. De Ten Kate Racing Yamaha coureur was het snelst na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor Steven Odendaal en Manuel Gonzalez.

Ook voor de WorldSSP coureurs zit de eerste dag van de Prosecco DOC Dutch Round erop. Op een bewolkt maar droog TT Circuit Assen werden er tijdens de eerste dag twee vrije trainingen verreden en het was de in Nederlandse dienst rijdende Dominique Aegerter die op zijn voor dit weekend in een speciale gele kleurstelling gespoten Yamaha R6 de snelste rondetijd liet noteren. De Zwitser noteerde vrijdagmiddag in de tweede vrije training een snelste ronde van 1’37.323 en was daarmee het snelst voor Steven Odendaal, Manuel Gonzalez, Philipp Öttl en de eveneens in Nederlandse dienst rijdende Randy Krummenacher.

De zesde rondetijd van de dag kwam op naam van Jules Cluzel, Can Oncu, Hannus Soomer, Nikki Tuuli en Kevin Manfredi.

De tweede vrije training werd vrijdagmiddag in de slotfase korte tijd onderbroken door een stevige crash van Kawasaki coureur Shogo Kawasaki. De Japanner bleef daarbij zelf ongedeerd maar de langs de baan staande airfences raakten beschadigd en diende derhalve hersteld & herplaatst te worden.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessie tijdens de eerste dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter