Aegerter wint eerste MotoE race van het weekend op Misano

45
Dominique Aegerter viert zijn MotoE overwinning op het Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© motogp.com

Dominique Aegerter heeft zaterdagmiddag de eerste MotoE race van het weekend gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Zwitser kwam voor de tweede keer dit seizoen als winnaar over de streep voor Matteo Ferrari en polesitter Jordi Torres.

Zaterdagmiddag na de kwalificaties van de Grand Prix klassen ging de eerste MotoE race van het weekend van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Leider in het kampioenschap Dominique Aegerter vergrootte zijn voorsprong door zijn tweede MotoE overwinning van het seizoen te behalen voor Matteo Ferrari en de vanaf pole position vertrokken Jordi Torres. Mattia Casadei kwam als vierde over de finish voor Nicolo Canepa en Alejandro Medina, daarachter eindigden Josh Hook, Xavier Cardelus, Alessandro Zaccone en Maria Herrera in de top tien.

Ook waren er een aantal flinke crashes te zien van onder andere Eric Granado die Xavier Simeon meenam in zijn valpartij en Lukas Tulovic die een gigantische high-sider meemaakte. Ook vielen thuisrijder Alex de Angelis en Mike di Meglio uit.

In het kampioenschap heeft Aegerter nu een totaal van 83 punten voor Torres met 63 en Ferrari met 61.

De tweede MotoE race van het weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zondagochtend om 10:05 uur van start.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App