Albert Arenas heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de Grande Prémio MEO de Portugal de snelste rondetijd op de klok gezet. De leider in de tussenstand van het kampioenschap was na twee vrije trainingen het snelst voor Jeremy Alcoba en Tatsuki Suzuki.

Vrijdagochtend om 10:00 uur Nederlandse tijd openden de Moto3 coureurs de eerste dag van de Grande Prémio MEO de Portugal. Aangezien het de eerste keer is dat het MotoGP wereldkampioenschap te gast is op het Portugese circuit en het merendeel van de teams en de coureurs nog niet eerder gereden heeft op 4,962 km lange Autódromo Internacional do Algarve werden er vrijdag twee langere sessie verreden.

Het was Albert Arenas die in zijn allerlaatste ronde van de dag een snelste rondetijd op de klok zetten van 1’47.987 en daarmee na twee vrije trainingen de samengestelde tijdlijst aanvoerde voor Jeremy Alcoba, Tatsuki Suzuki, Raul Fernandez en Jaume Masia.

De zesde rondetijd tijdens deze eerste dag kwam op naam van Dennis Foggia gevolgd door Deniz Oncu en Tony Arbolino en Ai Ogura terwijl Stefano Nepa tijdens deze allereerste dag op Autódromo Internacional do Algarve de top tien completeerde.

Zaterdagochtend om 10:00 uur komen de Moto3 coureurs opnieuw in actie in Portimão tijdens de derde en afsluitende vrije training van de Autódromo Internacional do Algarve.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App