Alberto Puig in Portimão niet aanwezig bij comeback Marc Marquez

2904
alberto-puig
Alberto Puig | foto© Repsol Media

Alberto Puig was afgelopen weekend niet aanwezig in Portimão. De Repsol Honda teambaas miste daardoor niet alleen de Grande Prémio 888 de Portugal, maar ook de comeback van Honda’s MotoGP ster Marc Marquez. De 54-jarige Spanjaard zou afwezig zijn geweest vanwege gezondheidsredenen.

Het afgelopen weekend tijdens de Portugese Grand Prix in Portimão waren vele ogen gericht op Marc Marquez, de Repsol Honda Team coureur die na negen maanden afwezigheid zijn comeback maakte als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. Maar de oplettende MotoGP fan moet daarbij iets opgevallen zijn, namelijk dat de comeback van de achtvoudig wereldkampioen gepaard ging zonder de aanwezigheid van Repsol Honda teambaas Alberto Puig.

De 54-jarige Catalaan kon de return van de meervoudig kampioen niet bijwonen, en dat zonder verdere uitleg te geven. Het enige commentaar dat de media te horen kreeg na vragen was dat zijn afwezigheid te maken zou hebben met gezondheidsproblemen.

Nu kan dat natuurlijk, het is algemeen bekend dat Puig sinds zijn ongeluk in Le Mans in 1995 de nodige fysieke problemen kent. Zijn linkerbeen is bij die crash destijds zo beschadigd dat hij een amputatie riskeerde en zijn been ternauwernood gered kon worden. Diverse bottransplantaties heeft de Spanjaard later moeten ondergaan maar het is algemeen bekend dat hij daar nog steeds heel veel hinder aan ondervindt. Volgens geruchten zou het been de afgelopen tijd de nodige problemen zijn gaan veroorzaken, dit vanwege een ontsteking.
Een ander gerucht dat de ronde deed in Portimão was dat Puig te kampen zou hebben met mogelijke bijwerkingen na de twee Covid-19 vaccinaties welke hij, net als nagenoeg de gehele MotoGP paddock, onlangs heeft gehad in Qatar.

Hoe dan ook, het geen duidelijk uitleg geven van zijn afwezigheid riep in Portimão wel de nodige vragen op.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter