Alcoba grijpt zijn eerste Moto3 pole tijdens Motul TT Assen

842
Jeremy Alcoba | foto© Racesport.nl

Jeremy Alcoba heeft zijn eerste pole position in de Grand Prix gescoord tijdens de 90e Motul TT Assen. Romano Fenati noteerde een tweede tijd in de Moto3 kwalificatie gevolgd door Dennis Foggia. Kampioenschapsleider Pedro Acosta was niet van de partij, nadat hij unfit was verklaard na een crash in FP3.

De Moto3 coureurs hadden de eer om te strijden voor de eerste pole position van de dag in Assen. Het was een spannende sessie, die bij het vallen van de vlag werd beslist. Jeremy Alcoba, die eerder in de sessie al de tijdlijst aanvoerde, zette in zijn slotronde een 1’41.194 en pakte daarmee zijn eerste pole position in zijn carrière. Romano Fenati noteerde een tweede tijd, maar zal morgen twee long lap penalty’s moeten nemen vanwege onverantwoord gedrag na afloop van FP1. Zijn teamgenoot Adrian Fernandez kreeg dezelfde straf opgelegd.

De eerste startrij voor de Moto3 race in Assen wordt zondagmorgen compleet gemaakt door Dennis Foggia. Sergio Garcia, de nummer twee in het WK, kwalificeerde zich als vierde gevolgd door Kaito Toba en Gabriel Rodrigo. Daarachter zette Niccolo Antonelli een zevende tijd net voor Darryn Binder. Xavier Artigas op plaats negen en Jaume Masia op plaats tien wisten zich via Q1 te plaatsen voor Q2.

De kwalificatie werd verreden zonder kampioenschapsleider Pedro Acosta, die zaterdagmorgen aan het einde van FP3 samen met Stefano Nepa en Riccardo Rossi stevig ten val was gekomen bij het uitkomen van de Geert Timmer bocht. Acosta viel als eerste en werd vervolgens op zijn rug geraakt door Rossi. De 17-jarige Spanjaard liep daarbij een blessure in zijn bovenrug op en werd in ieder geval voor de kwalificatie niet fit verklaard. Teamgenoten Nepa en Rossi waren op het moment van de kwalificatie nog in het ziekenhuis voor checks. Lees meer via het volgende artikel: Pedro Acosta unfit en mist kwalificatie Motul TT Assen

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessies gedurende de tweede dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter