Aleix Espargaró liep tijdens de Grand Prix op het circuit van Phillip Island een vervelende handblessure op. De Spanjaard mistte hierdoor de Grand Prix in Sepang, was er vervolgens in Valencia weer bij om een week later tijdens de wintertest in Jerez weer verstek te laten gaan. Tijd om eens te vragen hoe het is met de Aprilia coureur en hoe het herstel verloopt.

Aleix Espargaró kwam tijdens de meer dan spannende MotoGP race op het circuit van Phillip Island lelijk ten val. Ondanks dat de Aprilia coureur in eerste instantie dacht dat het allemaal wel mee zou vallen reisde hij gewoon af naar Sepang waar een week later de voorlaatste Grand Prix van het seizoen werd verreden. Eenmaal in Sepang aangekomen bleken de blessures aan zijn linkerhand, een gebroken pink en een gebroken vinger (fracture to the fourth metacarpus and pinky finger) toch ernstiger dan verwacht.

In goed overleg met zijn Aprilia Racing Team Gresini en zijn vertrouwde artsen besloot de oudste van de twee broers Espargaró af te zien van deelname en per direct terug te vliegen naar Barcelona om zich daar te melden bij zijn vertrouwde artsen. Een medische ingreep volgde waarbij de breuk in de vierde vinger middels een metalen plaatje en schroeven aan elkaar gezet werd.

De keus om Sepang te laten schieten en te kiezen voor een operatie was mede ingegeven om er tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia weer bij te kunnen zijn. In deze opzet slaagde de Aprilia coureur echter een succes werd het niet want een val tijdens de wedstrijd zorgde voor een vroegtijdig einde van de race en een DNF.

De crash op zondagmiddag in Valencia bleef voor de Spanjaard zonder gevolgen want dinsdag en woensdag na afloop van het finale weekend werd er gewoon deelgenomen aan de allereerste wintertest ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Een week later tijdens de laatste test van 2017 in Jerez de la Frontera was Espargaró echter niet van de partij. Op het Zuid Spaanse circuit nam Aprilia nieuwkomer Scott Redding het testwerk voor zijn rekening waarbij hij gedurende de driedaagse test hulp kreeg van Milwaukee Aprilia WorldSBK coureur Eugene Laverty.

Naar nu blijkt heeft Espargaró de test in Jerez uit voorzorg overgeslagen. Het Aprilia Racing Team Gresini besloot hiertoe om de blessure goed te laten genezen met als doel het bereiken van een goede fysieke conditie voor de eerste tests van 2018 welke van 28 t/m 30 januari in Sepang wordt verreden. Tijdens deze test zal tevens de nieuwe 2018 Aprilia RS-GP gereed zijn, een machine waar de input van Espargaró heel belangrijk zal zijn.

Aleix Espargaró: “Mijn geblesseerde hand geneest goed. Het weekend in Valencia was veeleisend en we hadden ook twee vrij belangrijke testdagen direct na de race. Op dit moment train ik alleen op de racefiets, maar het idee is om eind van dit jaar de offroad trainingen weer op te pakken. Op dat moment kunnen we de hand weer volop testen. Ik wil na de verplichte winterstop fysiek weer in orde zijn. Ik kan niet wachten om eind januari in Sepang weer volledig fit op de RS-GP te stappen”.


Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen