Alex de Angelis naar Team Pedercini Kawasaki

223
angelis
Alex de Angelis | archief foto

Alex de Angelis heeft overeenstemming bereikt met Team Pedercini Kawasaki om in 2017 op een Kawasaki ZX-10R uit te komen in het World Superbike kampioenschap.

Alex de Angelis zal ook in 2017 als coureur actief zijn in World Superbike kampioenschap. De coureur uit San Marino, die het afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap, zat de afgelopen maanden in de wachtkamer in de hoop een tweede seizoen met IodaRacing Aprilia actief te kunnen zijn in het World Superbike kampioenschap. Teamchef Giampiero Sacchi bleek echter niet in staat te zijn om voldoende budget bij elkaar te krijgen om voor komend seizoen een tweemansteam op de been te kunnen brengen – het team bevestigde onlangs Leandro Mercado al voor komend seizoen.De Angelis besloot onlangs contact op te nemen met Lucio Pedercini met de vraag of er voor 2017 nog plaats was binnen het Team Pedercini Kawasaki. Na het afketsen van de onderhandelingen met Anthony West ontstond er een mogelijkheid, een mogelijk die afgelopen vrijdag uitmondde in een overeenkomst tussen de 32 jarige coureur het het Italiaanse Kawasaki team.

De Angelis krijgt binnen het Team Pedercini Kawasaki de beschikking over eenzelfde Kawasaki ZX-10R waarmee Randy Krummenacher komend seizoen actief zal zijn en welke grotendeels gelijk is aan de machine waarmee de Kawasaki Racing Team coureurs Jonathan Rea en Tom Sykes actief zijn in het kampioenschap.

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?

Lees meer: bit.ly/2eGpcd5