Alex Lowes en Kawasaki Racing Team WorldSBK verlengen contract

1272
alex-lowes
Alex Lowes (l) en Kawasaki verlengen contract | foto© Kawasaki Racing

Alex Lowes heeft zijn na dit seizoen aflopende contract met Kawasaki verlengd. De Brit, die sinds het seizoen 2020 deel uitmaakt van het Kawasaki Racing Team WorldSBK, tekende hiervoor afgelopen weekend in Assen een nieuwe meerjarige overeenkomst.

Alex Lowes tekende voorafgaand aan het seizoen 2020 een eenjarige overeenkomst bij Kawasaki. Na één seizoen uitgekomen te zijn voor het Kawasaki Racing Team WorldSBK verlengde de Brit zijn contract voor nogmaals een jaar. Na nu bekend is gemaakt heeft Lowes afgelopen weekend tijdens de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship opnieuw verlengd. Dit keer betreft het een meerjarige overeenkomst. Hoewel er vanuit gegaan wordt dat het een tweejarige contract betreft houden beide partijen het in het uitgebrachte persbericht op een meerjarige overeenkomst.

Alex Lowes: “Ik ben blij dat ik weer bij het Kawasaki Racing Team heb getekend, momenteel het meest succesvolle team in het kampioenschap. Ik begrijp de motorfiets steeds beter, maar tegelijkertijd was ik de afgelopen tijd soms gefrustreerd omdat de resultaten niet helemaal aan onze verwachtingen voldeden. We hebben veel potentieel, ik sta nog steeds in de top 4 van het WK en dicht bij de top 3 hetgeen mijn doel is. Ik ga de komende weken hard werken zodat ik regelmatig voor het podium kan strijden. We hebben alle voorwaarden om een ​​stap vooruit te zetten – we komen niet veel tekort.”

Terwijl zijn Kawasaki teamgenoot Jonathan Rea aan de leiding gaat in de tussenstand van het wereldkampioenschap en na 15 races 243 punten (8 overwinningen, 14 podiumplaatsen) achter zijn naam heeft staan bezet Lowes slechts de vierde plaats met 127 punten – hij werd dit seizoen tot nu toe twee keer tweede en twee keer derde.

Of Rea komend seizoen ook Lowes’s teamgenoot zal zijn is nog niet bekend. De regerend wereldkampioen wordt de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het MotoGP wereldkampioenschap waar hij in de race zou zijn voor een plaats binnen Petronas Yamaha SRT. Rea heeft echter nog wel een contract op zak bij Kawasaki tot eind 2023, maar een clausule in zijn contract maakt een tussentijdse overstap naar de koningsklasse echter mogelijk. Gezien zijn uitspraken het afgelopen weekend in Assen lijkt hier wel het één en ander te gaan gebeuren, bronnen binnen Petronas Yamaha SRT ontkennen echter in alle toonaarden dat men komend seizoen gebruik gaat maken van de diensten van de zesvoudig wereldkampioen. Laten we het maar op houden dat waar rook is ook vuur is…..


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter