In de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op een nat Sepang International Circuit was het Alex Márquez die het snelst was. De Spanjaard bewees opnieuw een zeer competent regenrijder te zijn en reed de snelste rondetijd voor Lorenzo Baldassarri en Miguel Oliveira. RW Racing GP coureur Axel Pons eindigde als zesentwintigste na een valpartij.

Ook de Moto2 coureurs kregen te maken met een natte Maleisische baan na in de ochtend nog in droge omstandigheden te hebben gereden. Tom Lüthi kwam goed uit de startblokken en reed meteen de snelste tijd. Verder waren het Lorenzo Baldassarri en Xavi Vierge die een positief begin kenden en was het leider in het kampioenschap Franco Morbidelli die zich ook vooraan meldde.

De sessie werd al gauw opgeschrikt door een zware high-sider van Tetsuta Nagashima. De Japanner kwam hard ten val maar kun uiteindelijk toch op eigen benen de grindbak verlaten. Ook voor Axel Pons begon de tweede training niet naar wens nadat de RW Racing GP coureur een valpartij meemaakte maar wel zijn weg kon vervolgen.

Het was uiteindelijk Alex Márquez die de snelste tijd wist te noteren. De Spanjaard die op een nat Motegi de race wist te winnen bewees wederom een sterke regenrijder te zijn. Baldassarri eindigde met een late aanval op de snelste tijd uiteindelijk als tweede voor Oliveira. Lüthi eindigde als vierde voor Vierge en titelconcurrent Morbidelli.

Crashes waren er nog voor Augusto Fernandez, vervanger van Jorge Navarro binnen het Federal Oil Gresini team Dimas Ekky Pratama  en vervanger van Xavier Simeon binnen het Tasca Racing team Alex de Angelis. Allen bleven ongedeerd.

Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag