Florian Alt wint in Hockenheim, Danny de Boer winnaar Superstock 1000 race

159
bijsterbosch
Pepijn Bijsterbosch | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Florian Alt wist zondagmiddag in Hockenheim de eerste IDM Superbike race te winnen. De Duitser bleef teamgenoot Lukas Trautmann en onze landgenoot Danny de Boer voor. De Boer won met zijn derde plaats in de race de Superstock 1000 klasse. Pepijn Bijsterbosch mocht met de Boer mee naar het podium door derde te worden in de Superstock 1000 klasse.

Marvin Fritz kwam als leider uit de openingsronde gevolgd door Florian Alt, Lukas Trautmann en Danny de Boer. Luca Grünwald nam de vijfde plaats in handen met daarachter Jan Bühn, Pepijn Bijsterbosch, Roman Stamm en Stefan Kerschbaumer.

Fritz voerde in de openingsfase het veld soeverein aan totdat de Yamaha rijder onderuit ging. Fritz kon de motor wel weer oppakken en zijn weg vervolgen maar was vanaf dat moment kansloos voor de zege.

Alt en Trautmann, beiden op Superbike motoren onderweg, maakten er een mooie strijd van met Danny de Boer op het vinkentouw. Naar het einde toe moest eerst Danny de Boer de rol een beetje lossen waarna ook Trautmann het wiel van Alt moest loslaten.

Florian Alt reed daarna gedecideerd naar de overwinning gevolgd door zijn teamgenoot Lukas Trautmann. Danny de Boer kwam als derde over de meet en pakte daarmee de winst in de Superstock 1000 klasse en tevens ook in de in deze race geïntegreerde ONK wedstrijd.

Daarachter reed Luca Grünwald onbedreigd naar de vierde plaats in de race en de tweede plaats in de Superstock 1000 klasse.

De strijd om de vijfde plaats in de race was een stuk pittiger. Pepijn Bijsterbosch kende na zijn goede start enkele mindere ronden waarin zowel Roman Stamm als Stefan Kerschbaumer hem voorbij kwamen.

Daarna kwam de van Zon Remeha BMW rijder goed op stoom en gingen de rondetijden omlaag. Bijsterbosch passeerde Kerschbaumer en reed vervolgens rap een gaatje van bijna twee seconden dicht naar Stamm.

Aangekomen bij Stamm was het erop en erover waarna een gaatje van 1’5 seconde dichtgereden werd op teamgenoot Jan Bühn. Pepijn keek vervolgens een tweetal ronden de kat uit de boom waarna zijn teamgenoot uitgeremd werd en Pepijn opschoof naar de vijfde plaats in de race en de derde plaats in de Superstock klasse. Bijsterbosch bracht die derde plaats vervolgens keurig over de meet.

Jan Bühn finishte de race als zesde gevolgd door Roman Stamm, Stefan Kerschbaumer, Koen Zeelen die daarmee prima zevende werd in de Superstock 1000 klasse. Fritz wist na zijn val nog op te klimmen naar de tiende plaats in de race en mocht alsnog de gang naar het podium maken omdat hij daarmee derde in de Superbike klasse werd. Fritz had daarbij wel het geluk dat Damian Cudlin een zekere derde plaats in de Superbike klasse in rook zag opgaan door een technisch mankement aan de Honda.

De winst in de ONK wedstrijd ging zoals gezegd ook naar Danny de Boer. Nigel Walraven finishte de race op een keurige 13e plaats en werd daarmee tweede in het ONK. Mike Cleutjes versloeg Tim van Ooijen in de strijd om de derde ONK plaats.