Ana Carrasco zal ook in 2021 actief zijn als coureur in het FIM Supersport 300 World Championship. De Spaanse jongedame, momenteel herstellende van een ernstige rugblessure, heeft hiervoor haar na dit seizoen aflopende contract met het Kawasaki Provec Team verlengd.

Ana Carrasco won dit seizoen één World Supersport 300 race voordat er een abrupt einde kwam aan haar seizoen vanwege een ernstige crash tijdens een test op Circuito do Estoril. Door deze crash, waarbij de Spaanse jongedame verschillende rugwervels brak, miste de 2018 wereldkampioene de laatste zes races van het seizoen. Haar titelaspiraties waren hiermee vanaf dat moment verkeken maar ondanks deze tegenvaller eindigde ze nog wel als achtste in de eindstand van het door Nederlander Jeffrey Buis gewonnen kampioenschap.

Dat Carrasco haar mannetje staat in de lichtste klasse van het FIM Superbike World Championship is wel duidelijk. De voormalig Moto3 Grand Prix coureur wist de afgelopen vier seizoenen maar liefst zes races te winnen, elf keer op het podium te finishen in de klasse en naast haar wereldtitel in 2018 het jaar erop als derde te finishen in het kampioenschap.

Ondanks dat ze momenteel herstellende is van een operatie, een operatie naar aanleiding van de verschillende gebroken ruggenwervels, richt Carrasco zich momenteel vol op het komende seizoen, een seizoen waarin ze naar bekend is geworden haar huidige team trouw zal blijven.

Ana Carrasco: “2018 was in vele opzichten een heel speciaal jaar voor mij, en heel eerlijk soms voelt het nog als de dag van gisteren. Het winnen van de WorldSSP300 wereldtitel heeft mijn leven voorgoed veranderd. Niet alleen vanwege het feit dat ik hiermee één van mijn levensdoelen bereikt heb, maar ik werd ook een symbool voor andere vrouwen die hun dromen willen waarmaken. Op de grid ben ik net als iedereen een coureur, geen vrouw maar een concurrent. Ik ben dan ook heel blij dat ik in 2021 met steun van Provec en Kawasaki opnieuw de strijd aan mag gaan voor de wereldtitel, mijn grote wens is nu namelijk om voor de tweede keer in mijn leven het kampioenschap te winnen. Dit is één van mijn grote drijfveren tijdens mijn recente blessure en huidige herstel. Ik wil niet alleen Kawasaki en Provec bedanken, maar ook al onze partners en sponsors die zelfs in deze moeilijke Covid-19 situatie en ondanks mijn blessure dit project voor komend seizoen blijven steunen.”

Guim Roda (Kawasaki Racing WorldSBK teammanager en werkzaam bij Provec): “Zowel Ana als het Provec-team hebben nog een onafgewerkte klus in het WorldSSP300-kampioenschap. Er is zo’n grote steun voor Ana in Spanje en over de hele wereld dat het bijna een logische keuze is om de samenwerking met haar te continueren. We hebben het machinepark, de expertise en, het allerbelangrijkste, de rijder om het komende samen te slagen. Dit is een project dat alleen voor Ana is opgezet, haar inzet zal het WorldSSP300-kampioenschap ten goede komen en zorgt voor een ongelooflijke media-aandacht binnen het kampioenschap, voor Kawasaki. We voelen het als onze plicht om haar te verzekeren van een competitief project om geschiedenis te blijven schrijven. Ze verdient het om als jongedame en als persoon deze inspanning te mogen leveren – in 2021 zal het haar kans worden om opnieuw geschiedenis te schrijven.”

Kawasaki is momenteel als merk heel sterk vertegenwoordigd in het FIM Supersport World Championship en het te kloppen motormerk in 2021. In 2020 staat er maar liefst acht Kawasaki machines binnen de top tien van het kampioenschap geklasseerd.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App