Ana Carrasco: ‘Ik hoop spoedig met het herstel te kunnen beginnen’

411
ana-carrasco
Ana Carrasco | foto© Kawasaki Racing

Ana Carrasco is donderdagochtend op het circuit van Estoril zwaar ten val gekomen. De Spaanse jongedame heeft daarbij verwondingen opgelopen aan o.a. haar rug en enkel.

Er is een update over de omstandigheden van Ana Carrasco, die donderdag eerder op de dag het slachtoffer werd van een zware crash in Estoril. De Spaanse coureur, momenteel opgenomen in het Sao Francisco de Xavier ziekenhuis in Lissabon, liep daarbij o.a. twee gebroken rugwervels op en diverse andere minder ernstige kneuzingen.De Spaanse jongedame zal zo snel als mogelijk overgebracht worden naar het Dexeus hospitaal in Barcelona.

Carrasco, die na de crash bij kennis was en is nog steeds is, wordt momenteel bijgestaan ​​door enkele leden van haar Provec Kawasaki-team. Bij de crash op het Portugese circuit liep de Spaanse twee gebroken rugwervels op, door het team omschreven als de D4- en D6-wervels (volgens onze medische info die we hebben ingewonnen betreft het de T4-T6 wervels), een pijnlijk linkerenkel en diverse andere lichte verwondingen. Carrasco heeft donderdagavond bij het bekendmaken van het laatste nieuws nog duidelijk veel pijn.

De artsen in Lissabon hebben echter wel bekendgemaakt dat er vooralsnog geen blijvend letsel is aan het centrale wervelkanaal en dat Carrasco al haar ledematen normaal kan bewegen.

Op haar social mediakanalen heeft de WorldSSP 300 coureur zelf inmiddels ook kort gereageerd op de gebeurtenissen.

Ana Carrasco: “Hallo allemaal! Het gaat naar omstandigheden goed met me, maar het is allemaal nog behoorlijk pijnlijk: Vanmorgen viel ik en bezeerde daarbij mijn rug een beetje. Eens kijken of ik snel terug kan naar Barcelona, ​​om zo snel mogelijk te herstellen. Bedankt voor alle ontvangen berichten, de groetjes en tot ziens.”

Hoe lang het herstel zal duren is op dit moment nog niet bekend, hierover kan pas meer duidelijkheid gegeven worden zodra er in Barcelona een uitgebreid medische onderzoek heeft plaatsgevonden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App