Ana Carrasco na vijf maanden blessureleed weer terug op de motor

785
ana-carrasco
Ana Carrasco | foto© Kawasaki Racing

Vijf maanden nadat ze bij een crash op het circuit van Estoril een dubbele wervelbreuk opliep stapt Ana Carrasco woensdag op Circuit de Barcelona-Catalunya voor het eerst weer op haar Kawasaki Ninja 400 Supersport machine.

Het 2021 FIM Supersport 300 World Championship seizoen komt steeds dichterbij en veel coureurs zijn dan ook al druk bezig met hun voorbereidingen. Voor Ana Carrasco leken deze voorbereidingen echter nog niet zo vanzelfsprekend. De voormalig WorldSSP 300 wereldkampioene brak namelijk vijf maanden geleden bij een crash tijdens een training op het circuit van Estoril meerdere rugwervels met als gevolg een tweetal pittige operaties en een langdurig herstel.

Maar sinds haar laatste operatie halverwege januari verloop het herstel dusdanig goed en voortvarend voor de 23-jarige coureur uit het Spaanse Murcia, zo goed zelfs dat ze aanstaande woensdag – slechts vijf maanden na haar ongeval – voor het eerst weer op de motor zal stappen. Carrasco zal woensdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya aanwezig zijn en tijdens deze geplande circuitdag de nodige ronden gaan rijden.

Hoewel ze zelf aangeeft nog niet helemaal fit te zijn geloofd Carrasco erin dat ze voldoende hersteld is, of zoals ze zelf omschrijft ‘klaar is voor de motor’ om een dag te gaan testen in Catalunya.

Ana Carrasco: “Natuurlijk ben ik superblij om weer op de motor te zitten. In werkelijkheid leken de afgelopen vijf maanden wel vijf jaar voor me! Ik hou van rijden, dus om terug te zijn bij mijn team is voor mij de perfecte situatie. Ik ben gemotiveerd en blij. Ik heb veel naar mijn dokter geluisterd en nu zegt hij dat het OK is om weer te gaan rijden. Ik ben blij dat ik klaar ben voor de motor en dat ik weer op mijn Ninja 400 kan stappen tijdens deze wintertest. Nu is het tijd voor mij en mijn Ninja om weer in vorm te komen. Ik heb een geweldig team dat me steunt en ik heb zoveel goede beterschapswensen van fans gekregen toen ik aan het herstellen was. Mijn hoofd staat er nu weer naar en ik hoop snel weer volledig fit te zijn.”

Op dit moment is echter nog de grote vraag wanneer voor Carrasco en haar WorldSSP 300 collega’s in 2021 de eerste races verreden zullen worden. Nadat onlangs het openingsweekend in Assen (23 t/m 25 april) al verplaatst werd naar juli lijkt nu ook de tweede ronde van het kampioenschap (sinds Assen is verplaatst natuurlijk de nieuwe openingsronde van het seizoen) in Estoril (05 t/m 07 mei) verplaatst, uitgesteld of geannuleerd te worden. Dorna zal de komende dagen met een nieuwe update van de 2021 FIM Superbike World Championship kalender komen, een update waar bekend gemaakt zal worden dat de start van het seizoen opnieuw uitgesteld gaat worden.

Mocht Estoril daadwerkelijk verplaatst worden dan zal het eerste wedstrijdweekend van 2021 pas verreden worden in het weekend van 21 t/m 23 mei, plaats van handeling is dan Motorland Aragon.