Zelf kwam hij zondag in Sepang als zesde over de finish. Niet het resultaat waar Andrea Dovizioso vooraf op gehoopt had maar het veiligstellen van de tweede plaats in het kampioenschap maakte veel goed voor de Ducati coureur die na afloop liet weten onder de indruk te zijn van het optreden van ‘the Doctor’ in deze race.

Andrea Dovizioso, de winnaar van vorig jaar in Sepang, kwam vandaag op het Maleisische circuit niet verder dan de zesde plaats. De Ducati coureur moest na 20 gereden ronden ruim 11 seconden prijsgeven op winnaar Marc Marquez. Maar ondanks het behalen van de zesde plaats was er ook positief nieuws voor de Italiaan, met nog één wedstrijd te gaan heeft hij in de tussenstand van het kampioenschap nu precies 25 punten voorsprong op Valentino Rossi, voldoende om de 2018 runner-up titel veilig te stellen. (mocht Rossi in Valencia winnen en Dovizioso geen punten scoren dan komt men gelijk wat betreft het aantal punten maar dan geven de drie overwinningen van de Ducati coureur de doorslag)

Andrea Dovizioso: “We hebben hier gedurende het weekend best wel een aantal goede dingen weten te vinden onder droge omstandigheden, maar waarom we in de race niet mee konden daar heb ik op dit moment nog niet echt een verklaring voor. Dit zullen we nu in alle rust moeten gaan analyseren. Wat ik wel kan zeggen is dat ik vanaf het begin in de race al moeite had bij het remmen, en hierdoor mis je ook gewoon in de bochten het nodige. Vrijdag en zaterdag waren mijn tijden goed, zelfs op gebruikte banden. Het was vandaag wel warmer dan de voorgaande dagen, omdat de zon nu volop scheen. Ik weet niet of dat het verschil heeft gemaakt. Maar ik ben aan de andere kant ook wel blij dat we hier voor de winter zo’n race met problemen hadden. Nu weten we weer dat we niet op onze lauweren kunnen rusten, ook al hebben we sinds Brno altijd voor de overwinning gestreden. We hebben een paar zwakke punten die nu aan het licht zijn gekomen. We hebben altijd een goede snelheid op vrijdag en zaterdag, in de race is het soms anders. Dat moet in 2019 veranderen. Daarom moeten we dit bespreken en het tot op de bodem uitzoeken.”

Ondanks de nodige problemen in de race was er ook goed nieuws voor Dovizioso, de zesde plaats was precies voldoende om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen – zijn tweede achtereenvolgende MotoGP runner-up titel.

Andrea Dovizioso: “Ik ben blij dat ik de tweede plaats in het wereldkampioenschap heb behaald. Valentino reed vandaag een ongelooflijke race, zijn snelheid was echt heel indrukwekkend. Maar toen maakte hij een fout, dus daarom hebben wij de tweede plaats in het kampioenschap veiliggesteld. Daar ben ik best wel heel blij mee. We hebben dit jaar vijf DNF’s, dat is gewoon te veel. Maar sinds Brno hebben we veel punten gescoord en onze snelheid verbeterd. Maar op dit moment is Marc iets sneller dan wij. We moeten dus op dezelfde manier doorgaan als in 2018. Ik denk dat we in 2019 beter voorbereid zullen zijn dan dit jaar. Wat er in Phillip Island gebeurde, wat er vandaag gebeurde en wat we in de tweede helft van het seizoen lieten zien, moet ons vertrouwen geven voor de toekomst. We hebben veel feedback en veel gegevens die ons zullen helpen om volgend jaar nog sterker en beter voorbereid te zijn.”

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App