Andrea Dovizioso: ‘Op elk circuit meestrijden voor podiums’

195

Het Ducati MotoGP Team presenteerde maandag haar plannen en de nieuwe kleurstelling voor komend seizoen. Als het aan Andrea Dovizioso ligt dan wordt 2018 opnieuw een prachtig seizoen, een seizoen waarin hij wederom tot het laatst mee wil strijden voor de felbegeerde MotoGP wereldtitel.

Andrea Dovizioso bezorgde Ducati in 2017 maar liefst zes Grand Prix overwinningen, streed tot en met de laatste wedstrijd mee voor de titel om uiteindelijk het seizoen met de runner-up titel af te sluiten.De inmiddels 31-jarige Italiaan is vol vertrouwen voor komend seizoen, een seizoen waarin hij opnieuw tot aan de laatste wedstrijd mee wil strijden voor de titel. De ervaren Ducatist blijft echter nuchter, weet als geen ander dat elk jaar weer anders kan zijn en dat iedereen binnen Ducati vanaf de eerste meters 100% gefocust zal moeten zijn om het succes van afgelopen jaar te evenaren of te verbeteren.

Andrea Dovizioso (Ducati Team): “Het afgelopen seizoen was uitstekend en een hele succesvolle, en we hebben ook veel geleerd waar we dit jaar aan kunnen blijven werken. Onze motor had nog steeds bepaalde kenmerken die het me niet altijd even makkelijk gemaakt heeft op een aantal circuits, maar voor 2018 hebben we ons gericht op het verbeteren van deze aspecten. We moeten namelijk op elk circuit in een positie zien te komen waarin we mee kunnen strijden voor het podium. Na het winnen van zes wedstrijden en het behalen van de runner-up titel in 2017 kan ons doel nu natuurlijk niets anders en niets minder zijn dan opnieuw meestrijden voor de titel. Maar we zullen flink met beide benen op de grond moeten blijven staan omdat we weten dat elk jaar weer anders is. We beginnen nu in ieder geval met het niveau waarop we vorig jaar acteerden, maar we zullen 100% gefocust moeten blijven, net zoals we afgelopen jaar hebben gedaan toen we als team fantastisch samen hebben gewerkt.”

Dovizioso en het Ducati Team zullen binnenkort naar Maleisië vertrekken waar van 28 t/m 30 januari op het Sepang International Circuit de eerste officiële MotoGP test van 2018 op het programma staat.