Andrea Dovizioso (P17): ‘We zitten nu echt in de problemen’

128
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso staat zondag op Circuit de Barcelona-Catalunya voor een moeilijke opgave. De leider in de tussenstand van het kampioenschap moet vanaf de zeventiende plaats op de grid zijn leidende positie in het kampioenschap verdedigen, een zware taak voor de Ducati Team coureur.

Ondanks dat Andrea Dovizioso de afgelopen twee Grand Prix weekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli al niet wist te imponeren gaat de Ducati Team coureur nog steeds aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, al is de voorsprong teruggelopen tot slechts 1 schamele WK-punt op de momenteel op de gedeelde tweede plaats staande Fabio Quartararo en Maverick Viñales.

Na de zaterdag verreden kwalificatie, waar Dovizioso zich slechts als zeventiende wist te kwalificeren voor de zondag te verrijden race, staat de 34-jarige Italiaan zondagmiddag om 15:00 uur voor een hele moeilijke zo niet bijna onmogelijke opgave om zijn leidende positie in het kampioenschap te verdedigen.

Zaterdagmiddag na afloop van de kwalificatie was het tijdens de media debrief wel duidelijk dat de problemen de altijd goedlachse Dovi niet lekker zitten.

Andrea Dovizioso: “Het is erg frustrerend. We hebben de afgelopen drie jaar veel met de door ons verzamelde gegevens gewerkt. Maar met de komst van de nieuwe banden is alles anders. We hebben weliswaar sindsdien een aantal dingen weten te verbeteren, ons aan weten te passen en zelfs onze rijstijl veranderd met name op het gebied van het aanremmen van de bochten. Ik ben altijd een vrij rationeel iemand, ga na afloop van een sessie met mijn crew samenzitten, we analyseren de situatie, ze werken het uit en krijg vervolgens iets terug dat in de meeste gevallen goed is. Maar dit jaar werkt het niet op die manier. En dat is echt moeilijk. Vooral omdat het specifiek van invloed is op mijn normaalgesproken sterkste punt, het remmen. We zijn nu op een punt aangekomen waarop ik echt in de problemen kom. Ik ben niet consequent, ik kan er niet het maximale uit halen en omdat het hele veld zo snel is en zo dicht bij elkaar zit mis je de kans om bij de snelste tien te rijden. Dan mis je Q2, start je ergens achteraan – en zelfs als het tempo goed is, kun je in de race vanaf die positie niets doen.”

De vooruitzichten voor de achtste MotoGP-race van het seizoen zijn dan ook niet erg rooskleurig voor de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Andrea Dovizioso: “Zondag zal iedereen, zoals elke keer het geval is in Barcelona, te maken krijgen met een snel afnemende grip. De enige kans zou zijn om soepel te rijden, de bochten zo soepel mogelijk te nemen en vooral niet te vroeg op het gas gaan bij het uitkomen van de bochten…..maar als je vanaf de zeventiende plaats op de grid aan de race moet beginnen is dat geen optie. Het wordt zondagmiddag direct vol aan de bak, maar of we daar veel mee zullen bereiken, ik weet het niet. Hoe dan ook, het behalen van een goed resultaat wordt een hele, hele lastige klus hier.”

De MotoGP race in Catalunya gaat zondagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd van start, een uur later dan gebruikelijk tijdens de Europese Grand Prix weekenden.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App