Andrea Iannone kende tijdens de eerste twee dagen van de Official MotoGP Test in Sepang de nodige tegenslagen. Zo kwam de Team Suzuki Ecstar coureur twee keer ten val en vatte zijn machine na een technisch probleem vlam. Ondanks deze tegenslagen noteerde de Italiaan maandag de tiende rondetijd.

De eerste testdag van 2018 verliep zondag voor Team Suzuki Ecstar coureur Andrea Iannone allesbehalve naar wens. Een deels verregende dag, een aantal crashes en een zestiende rondetijd was niet hetgeen waar de Italiaan vooraf op gehoopt had. Tot overmaat van ramp sloeg vervolgens maandag de pechduivel ook nog eens hard toe toen Iannone zijn Suzuki MotoGP machine met een technisch probleem langs de kant moest parkeren en vlam vatte.

Door alle deze tegenslagen liep het testprogramma de nodige vertragingen op voor ‘The Maniac’ echter aan het einde van de tweede dag herpakte de Suzuki coureur zich door een rondetijd van 1’59.917 op de klok te zetten, een tijd die niet alleen goed was voor de tiende plaats op de lijst maar tevens slechts 0,562 seconde langzamer was dan de snelste rondetijd van de dag gereden door Maverick Viñales.

Een flinke boost dus voor de Italiaan na een toch wel teleurstellend begin van 2018.

Andrea Iannone, Team Suzuki Ecstar, P10:  “Zoals ik al eerder gezegd heb, we zijn op de goede weg. In onze werkwijze pakken we het stap voor stap aan en werken we iedere dag om de limieten die we tegenkomen te begrijpen. Ook vandaag was dit onze werkwijze. We hebben zowel positieve als negatieve dingen ondervonden en dat maakt deze dag juist heel nuttig. We hebben ons gefocust op het uitproberen van verschillende set-ups en te kijken hoe de Suzuki GSX-RR vervolgens op deze aanpassingen reageert. Hierdoor hebben we veel informatie kunnen verzamelen. Door het weer en de crashes is ons werkschema wel iets op achterop geraakt. Morgen zijn we weer gefocust om zoveel mogelijk van onze verschillende opties en settings te begrijpen, zodat we uiteindelijk verder aan de machine kunnen werken tot aan de openingsrace in Qatar.”

Naast Iannone kwamen ook Alex Rins en de nieuwe Suzuki MotoGP testcoureur Sylvain Guintoli maandag in actie, zij noteerden respectievelijk de dertiende en tweeëntwintigste rondetijd van de dag.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag