Andrea Iannone is bij een dopingcontrole na afloop van de MotoGP race eerder dit jaar op het Sepang International Circuit in Maleisië tegen de lamp gelopen. De Aprilia testte positief en is per 17 december voorlopig geschorst en het is hem verboden om deel te nemen aan races.

De Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) heeft Andrea Iannone in kennis gesteld van een voorlopige schorsing overeenkomstig artikel 7.9, lid 1, van de antidopingcode (CAD) van 2019.

Het besluit om Iannone voorlopig te schorsen komt naar aanleiding van de ontvangst van een rapport van het erkende laboratorium van het WADA in Kreischa b. Dresden (Duitsland) waaruit blijkt dat er sprake is van een ongewenste analytische vondst van een niet-gespecificeerde stof (anabole steroïden) in een urinemonster dat bij hem is afgenomen tijdens doping test gedurende de Maleisische ronde van het MotoGP wereldkampioenschap die werd gehouden op 3 november 2019.

Iannone is voorlopig geschorst met ingang van 17 december 2019. Het is hem derhalve tot nader order verboden om deel te nemen aan een wedstrijd of -activiteit. Overeenkomstig artikel 7.9.3.2 RKT kan Iannone verzoeken om opheffing van zijn voorlopige schorsing.

Official document: FIM_Antidoping_Rider_Andrea_Iannone_provisionally_suspended_1_

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App