Het World Anti-Doping Agency (WADA) zal pas op 15 oktober een hoorzitting organiseren inzake de dopingkwestie van MotoGP coureur Andrea Iannone. Dit tot grote ergernis van Iannone zelf maar tevens ook van zijn werkgever Aprilia.

Andrea Iannone werd na afloop van de 2019 editie van de Grand Prix op het Sepang International Circuit in Maleisië positief bevonden tijdens een regulier dopingtest. De Italiaan werd hierop voorlopig geschorst om vervolgens door de FIM een definitieve schorsing van 18 maanden opgelegd te krijgen. Iannone, die tot op de dag van vandaag beweert onschuldig te zijn, tekende hierop vervolgens meteen beroep aan bij het Sportarbitrage-tribunaal om zijn straf ongedaan te krijgen.

Niet veel later kreeg Iannone echter een flinke klap te verwerken toen de Wada de strafeis verhoogde van 18 maanden naar maar liefst 4 jaar. De partijen krijgen nu vervolgens via een hoorzitting de gelegenheid om hun zegje doen waarna er een definitieve uitspraak zal volgen.

In een gesprek met het Italiaanse Sky Sport legt Massimo Rivola, CEO van Aprilia dat het nog enige tijd zal duren dat deze hoorzitting plaats zal vinden, dit tot zijn grote ongenoegen.

“Het World Anti-Doping Agency is erin geslaagd de hoorzitting uit te stellen tot 15 oktober, waardoor zowel wij als de coureur in grote moeilijkheden komen. Wij geloven in de onschuld van Andrea, we willen op hem wachten, ook al lopen we een groot risico. We moeten een strategie bedenken om geen kansen te missen, maar het is onze bedoeling om op hem te wachten, nogmaals we geloven in Andrea’s onschuld.”

Aprilia heeft Aleix Espargaró inmiddels vastgelegd voor de komende twee jaar, de tweede plaats binnen het Aprilia MotoGP team is nog steeds open. Namen als Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow werden al veelvuldig genoemd als eventuele vervanger van Iannone. Als we de woorden van Rivola mogen geloven dan zal er voor 15 oktober aanstaande geen tweede rijder bekend worden gemaakt en is men nog steeds vol vertrouwen en overtuigd van de onschuld van hun huidige werknemer.

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App