Angel Nieto Team: In 2019 geen MotoGP, maar wel terugkeer in Moto2

241
angel-nieto-team
Angel Nieto Team & KTM deal | foto© Angel Nieto Team

Het Angel Nieto Team keert komend seizoen niet terug als team in de MotoGP klasse. Het Spaanse team zal komend seizoen echter wel een ambitieus nieuw project starten: men keert met KTM terug in de Moto2 categorie, een nieuw project dat aansluit bij de reeds succesvolle Moto3 alliantie met KTM.

Het Angel Nieto Team staat in 2019 voor een nieuwe uitdaging, het team bereidt zich namelijk voor op een nieuw project waarin men samen met KTM deel gaat nemen aan het Moto2-wereldkampioenschap.Het Angel Nieto Team versterkt en breidt hiermee haar partnerschap met KTM uit. Een bestaand partnership waarin men momenteel al samenwerkt in het FIM Junior Moto3-wereldkampioenschap en de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Volgend jaar zal het team haar machinepark uitbreiden tot zes machines van de Oostenrijkse fabriek: twee Moto2 machines en vier Moto3 motoren – twee in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en twee in het FIM Junior Moto3 World Championship.

Het Spaanse team keert hiermee na een afwezigheid van vier jaar dus terug in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Namen van coureurs zijn er nog niet bekend, gesprekken hierover zijn gaande en zullen binnenkort bekend gemaakt gaan worden.

Jorge Martínez “Aspar”: “We zijn echt heel blij dat we deze overeenkomst met KTM hebben weten te sluiten, waardoor ons project met geweldige resultaten zal kunnen blijven groeien. In ons eerste jaar samen in Moto3 klasse hebben we al een Grand Prix gewonnen, zijn we op het podium geëindigd en zijn we er al meerdere malen dichtbij geweest. Nu zullen we onze inspanningen verdubbelen en ook in Moto2 samen de strijd aanbinden. We zijn erg blij met een project dat begint op basisniveau, in het Junior Moto3-wereldkampioenschap, en doorloopt van Moto3 tot Moto2. Ons doel is om er een winnende combinatie van te maken in alle categorieën en zo weer één van werelds toonaangevende teams te gaan worden.”

Het Angel Nieto team kende zijn eerste succes in de middelklasse van het MotoGP wereldkampioenschap in 2002, toen Fonsi Nieto runner-up werd in de toenmalige 250cc klasse, een prestatie die later werd herhaald door Sebastián Porto (2004), Álvaro Bautista (2008) en Julián Simón (2010) in het eerste jaar van de Moto2.  In totaal heeft het Ángel Nieto Team 31 overwinningen en 115 podiumplaatsen behaald in de tussencategorie.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl