Anthony Gobert krijgt palliatieve zorg en verkeert in laatste levensfase

89501
Anthony Gobert
Anthony Gobert in 1995 tijdens de World Superbike ronde in Assen | Foto credit: Henk Teerink

World Superbike racewinnaar en voormalig Grand Prix coureur Anthony Gobert bevindt zich in de ‘laatste levensfase’ vermeldde zijn broer Aaron op social media. De Australiër – bijgenaamd ‘The Go Show’ – ondergaat palliatieve zorg in het ziekenhuis.

Aaron Gobert – Anthony Gobert’s broer – schreef op social media: “Het is met verdriet dat we moeten aankondigen dat Anthony momenteel is opgenomen in het ziekenhuis voor palliatieve zorg en in de laatste fase van zijn leven verkeert na een korte ziekte. We zullen te zijner tijd alle beschikbare updates geven. In deze moeilijke tijd zijn de video’s van Anthony die worden verspreid tijdens wat een extreem moeilijke periode van zijn leven is geweest zeer verontrustend, maar namens Anthony willen we zijn vele supporters uit zijn hele racecarrière bedanken.”

Anthony Gobert is momenteel 48 jaar. Gobert zijn internationale doorbraak was in 1994 toen hij met een wildcard een World Superbike race op Phillip Island won. Deze prestatie leverde hem een zitje in het Kawasaki fabrieksteam op. De Australiër reed twee volledige seizoenen voor Kawasaki met een vierde en achtste plek in de World Superbike eindstand, voordat hij in 1997 in het Suzuki-fabrieksteam in de 500cc terechtkwam. Voor het einde van het seizoen werd “The Go Show” ontslagen vanwege een positieve drugstest. Later in zijn carrière zou Gobert nog sporadisch in actie komen in de 500cc, World Superbike, World Supersport, BSB en het Amerikaanse Superbike kampioenschap.

Gobert werd gezien als een groot talent, maar zijn persoonlijke strijd met drugs zou hem de rest van zijn racecarrière parten spelen. Ook na zijn racecarrière ging de strijd met zijn drugsverslaving door. Zijn broer Aaron verwijst daar ook naar in het bericht in het gedeelte over de video’s die van Anthony rondgaan op social media. In het treurige bericht van Aaron Gobert – Anthony’s broer – werden geen verdere details over zijn ziekte gegeven.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.