Anthony West terug als coureur in wereldkampioenschap

5207
anthony-west
Anthony West | foto© MotoGo Yamaha

Anthony West keert binnenkort terug als coureur in een wereldkampioenschap. De Australiër gaat de laatste twee ronden van het 2021 FIM Endurance World Championship (Bol D’or en Most) deel uitmaken van het Yamaha Maco Racing Team.

Anthony West is op weg naar Europa. De Australiër, die de afgelopen paar jaar meer in het nieuws kwam vanwege zijn dopingperikelen, zijn meningsverschillen met de FIM en zijn schorsing als coureur in wedstrijdverband, gaat de laatste twee ronden van het 2021 FIM Endurance World Championship seizoen als coureur van start voor het Yamaha Maco Racing Team.

Anthony West: “Ik wilde niets zeggen totdat ik in het vliegtuig zat, dit omdat ik niet zeker wist of ik wel kon vertrekken vanwege de huidige situatie in Australië. Maar ik zit nu in het vliegtuig op weg naar Europa, en wel naar Slowakije. Ik ga namelijk de laatste twee ronden van het FIM Endurance World Championship rijden, te weten de Bol D’or 24H in Frankrijk en de Most 8H in Tsjechië. De 24-uurs Endurance races zijn hard werken en ik heb, na het winnen van de Superstock klasse wedstrijd van de Le Mans 24H, ooit gezegd dat ik nooit meer aan een Endurance race deel zou gaan nemen. Volgens mij was dat in 2015, maar met de tijd ben ik denk ik vergeten hoe zwaar dat was want ik ben terug. Ik ga uitkomen op een Yamaha R1 voorzien van Dunlop banden in de kleuren van het Yamaha Maco Racing Team. Ik kan niet wachten om het team te ontmoeten en de motor te zien. Het team heeft het nummer 14, één van mijn oude Grand Prix startnummers, dus hou ons in de gaten. Ik ben erg blij om terug te keren op WK-niveau. En ja, ik kom terug om het Australische SBK seizoen af te maken, nu de MotoGo Yamaha meer snelheid heeft sinds onze laatste race in Australië.”

Het team dat tijdens de 2021 editie van de Le Mans 24 als elfde eindigde en de laatste ronde van het seizoen in Estoril aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een aantal positieve Covid-19 testresultaten en als gevolg daarvan een trieste privé gebeurtenis binnen het team heeft dit seizoen Grégory LeBlanc, Enzo Boulom, Bram Lambrechts en Tomas Belsvitok als rijders ingeschreven.

Wie de de teamgenoten zullen worden van West tijdens de Bol D’or 24H en de Most 8H wedstrijdweekenden binnen het in Slowakije gevestigde team is nog niet bekend.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter