Antonelli, Marini en Quartararo het snelst tijdens Catalunya warm-up sessies

237
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp.com

Niccolò Antonelli (Moto3), Luca Marini (Moto2) en Fabio Quartararo (MotoGP) hebben zondagochtend op Circuit de Barcelona de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Een uur later dan gebruikelijk – dit in verband met de Russische Formule1 Grand Prix – openden de Moto3 coureurs zondagochtend om 09:40 uur de wedstrijddag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Moto3
Bij een temperatuur van slechts 12 graden begonnen de Moto3 coureurs aan hun 20 minuten durende warm-up sessie. Het was Niccolò Antonelli die na afloop met een snelste rondetijd van 1’49.715 de lijst aanvoerde voor Albert Arenas, Gabriel Rodrigo, Jaume Masia en Dennis Foggia.

Moto2
In de Moto2 klasse was het niet veel warmer – slechts 13 graden – maar dat gold echter niet voor Augusto Fernandez. De Spanjaard zijn machine vatte tijdens de sessie al rijdend vlam, Fernandez had het in eerste instantie niet in de gaten totdat het hem echt te warm werd aan zijn achterste. Fernandez sprong vervolgens van zijn machine waarna de marshals de brand konden blussen.

Luca Marini was uiteindelijk het snelst op de baan. De Sky Racing Team Vr46 coureur noteerde een snelste ronde van 1’43.924 en was daarmee het rapst voor Sam Lowes, Jorge Martin, Aron Canet en Marcel Schrötter.

Voor Bo Bendsneyder liep ook deze warm-up sessie uit op een grote teleurstelling, de NTS RW Racing GP coureur moest genoegen nemen met slechts de achtentwintigste rondetijd en precies 1,500 seconde prijsgeven op de snelste man.

MotoGP
Als derde en laatste categorie kwamen de MotoGP coureurs in actie. Ondanks een uitstapje door het gravel tijdens de sessie was het Fabio Quartararo die na 20 minuten de lijst aanvoerde. De Fransman zette een snelste ronde van 1’40.139 op de klok en was daarmee het snelst voor Takaaki Nakagami, Valentino Rossi, Franco Morbidelli en Cal Crutchlow.

De zesde rondetijd tijdens deze sessie kwam op naam van Joan Mir voor Maverick Viñales, Johann Zarco, Francesco Bagnaia en Aleix Espargaró.

Aangepast tijdschema
De Moto3 wedstrijd zal later vandaag om 12:00 uur van start gaan, de Moto2 race om 13:20 uur terwijl de MotoGP coureurs om 15:00 uur beginnen aan hun race.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag en meer details van deze derde en afsluitende dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya is te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App