Aprilia All Stars: Tienduizend bezoekers genieten op Mugello

549
aprilia-all-stars
Aprilia All Stars | foto© Aprilia Racing

Meer dan 10.000 fans waren er zondag naar het Autodromo del Mugello gekomen tijdens de eerste editie van de Aprilia All Stars, een dag die het verleden en het heden van het Italiaanse merk vierde – inclusief de introductie van de nieuwe en exclusieve RSV4 X.

Tijdens deze speciale dag op het iconische Autodromo del Mugello vonden er diverse activiteiten plaats en waren er tal van bekende coureurs als Max Biaggi, Loris Capirossi, Alex Gramigni en Roberto Locatelli aanwezig die in het verleden allen één of meer wereldtitels en vele andere successen wisten te boeken op machines van de Italiaanse motorenfabrikant uit Noale.

Naast deze bekende coureurs waren ook huidig Aprilia MotoGP coureur Andrea Iannone en Aprilia MotoGP testcoureur Bradley Smith aanwezig en werd er een speciale en exclusief model onthuld, de Aprilia RSV4 X. De RSV4 X is een jubileum uitvoering tien jaar na de lancering van de eerste RSV4 in 2009. De machine in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar en heeft maar liefst 225 pk en dat bij een gewicht van slechts 165 kg.

De aanwezige fans konden in de pitlane een groot aantal Aprilia machines bewonderen waarmee de eerdergenoemde coureurs in het verleden hun successen wisten te behalen. Biaggi reed zelfs een ronde over het circuit met zijn Aprilia RS 250 waarmee hij in 1995 de wereldtitel in de wacht sleepte.