De kans dat we Max Biaggi binnenkort weer op een MotoGP machine in actie zien komen is heel erg groot. Aprilia heeft de ‘Romeinse keizer’ namelijk gevraagd om begin februari paraat te staan voor de MotoGP Shakedown Test in Sepang, dit in het geval mocht Andrea Iannone vanwege zijn voorlopige schorsing (doping) niet deel mogen nemen aan de eerste officiële MotoGP test van 2020.

Max Biaggi was onlangs drie dagen op het Sepang International Circuit in Sepang te vinden. De ‘Romeinse keizer’ was volgens Aprilia afgereisd naar Maleisië voor een promotie-evenement van Aprilia Maleisië en het testen van de nieuwe Aprilia RSV X. Dat Biaggi het racen nog niet verleerd is bleek uit de berichten achteraf; de voormalig MotoGP en WorldSBK ster bleek namelijk nog bloedsnel te zijn en indrukwekkende rondetijden op de klok gezet te hebben.

 

In de Italiaanse media deden er na het driedaagse optreden van Biaggi al meteen geruchten de ronde dat het optreden van de zesvoudig wereldkampioen niet ‘toevallig’ was. Nadat de journalisten van het doorgaans goed ingelichte gpone.com al publiceerden dat het optreden van de inmiddels 48-jarige Biaggi wel eens verband kon houden met zijn aanwezigheid tijdens de begin februari te verrijden MotoGP Shakedown Test, op hetzelfde Maleisische circuit, heeft Aprilia nu het nieuws zelfs bevestigd.

Romano Albesiano, technisch directeur van Aprilia Racing: “Het is zeer waarschijnlijk dat Andrea Iannone voor die gelegenheid niet beschikbaar zal zijn, Max Biaggi en Lorenzo Savadori zijn ons plan B.”

Deze uitspraak in combinatie met de tekst welke Biaggi onlangs op zijn social mediakanalen plaatste na zijn optreden waarin hij te kennen gaf het onwijs naar zijn zin te hebben gehad, nog verdomd snel te zijn en afsloot met de woorden: “Kijk naar de toekomst……Blijf op de hoogte” laat dan ook weinig e wensen over.


Ter verduidelijking, we praten hier niet over de Official MotoGP Test (van 07 t/m 09 februari) maar de MotoGP Shakedown Test die in de dagen voorafgaand aan de officiële MotoGP Test zal worden verreden en waar uitsluitend testcoureurs aan deel mogen nemen.

Mocht Biaggi inderdaad deel gaan nemen aan deze MotoGP Shakedown Test dan zal hij al dan niet samen met Lorenzo Savadori Aprilia’s vaste MotoGP testcoureur Bradley Smith vergezellen. Met deze aankondiging lijkt Aprilia geen gebruik te maken van de diensten van Karel Abraham die eerder nog genoemd werd als eventuele vervanger.

De keuze van Aprilia om te kiezen voor Biaggi zal ongetwijfeld niet uitsluitend gebaseerd zijn op de snelheid en sportieve prestaties van de Italiaanse veteraan. Biaggi, sinds enige tijd als merkambassadeur verbonden motorfabrikant uit het Italiaanse Noale, zal voor veel publiciteit zorgen tijdens dit optreden. Positieve publiciteit welke een leuke afleiding zal zijn na alle vervelende en veelal negatieve berichten waarin Aprilia de afgelopen weken onbedoeld verzeild is geraakt vanwege de dopingperikelen rondom Iannone.

Met name de imagoschade weegt zwaar voor Aprilia, helemaal omdat begin februari de introductie van de nieuwe Aprilia MotoGP machine gepland staat. Aprilia heeft hoge verwachtingen van deze nieuwe machine – welke is voorzien van een volledig nieuw ontworpen en structureel ander (V90) motorblok – in combinatie met de komst van een aantal nieuwe en belangrijke technische mensen. Met het inzetten van Biaggi en de daarbij behorende publiciteit zal de zaak Iannone ongetwijfeld – al dan niet tijdelijk – enigszins naar de achtergrond gedrukt worden.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App