Arenas, Bezzecchi en Mir het snelst tijdens warm-up sessies Gran Premio de Europa

330
joan-mir
Joan Mir | foto© Suzuki Racing

Albert Arenas (Moto3), Marco Bezzecchi (Moto2) en Joan Mir (MotoGP) hebben zondagochtend op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Gran Premio de Europa.

Op een droog Circuit Ricardo Tormo werden zondagochtend bij een temperatuur van rond de 15 graden de warm-up sessie verreden van de Gran Premio de Europa.

In tegenstelling tot de twee voorgaande GrandPrix weekenden gingen de lichten om 09:00 uur op groen en wordt er zondag weer gereden volgens het gebruikelijke tijdschema.

Moto3
Zoals gebruikelijk beten ook deze keer de coureurs uit de lichtste klaas van het MotoGP wereldkampioenschap het spits af. Het was Albert Arenas die na 20 minuten met een snelste rondetijd van 1’40.228 de lijst aanvoerde voor Raul Fernandez, Romano Fenati, Tony Arbolino en Carlos Tatay.

Moto2
In deze klasse was het Marco Bezzecchi die met een snelste rondetijd van 1’35.944 de lijst aanvoerde. De Sky Racing Team VR46 coureur was in een door een groot aantal crashes gekenmerkte sessie het snelst voor Sam Lowes, Lorenzo Baldassarri, Enea Bastianini en Joe Roberts.

NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder sloot deze warm-up sessie af met de eenentwintigste rondetijd achter zijn naam.

MotoGP
Zenuwachtige gezichten en twijfel in de MotoGP pitboxen, een ieder staat namelijk voor een uitdaging tijdens deze wedstrijddag. De twintig minuten durende warm-up sessie is namelijk de eerste volledig droge sessie van het weekend en hier zal men een juiste set-up moeten zien te vinden en de juiste bandenkeuze zien te maken. Bijkomend probleem, en degene die wel eens in Valencia zijn geweest of er zelf hebben gereden; de verschillen in temperatuur en met name de baantemperatuur gedurende de dag zijn hier in november per uur verschillend en hebben grote invloed op het griplevel.

Maar hoe dan ook, het was Joan Mir die na afloop van de 20 minuten durende sessie het snelst was. De Team Suzuki Ecstar coureur noteerde een snelste ronde van 1’32.251 en was daarmee het snelst voor Aleix Espargaró, Jack Miller, Takaaki Nakagami en de later vandaag vanaf de pole vertrekkende Pol Espargaró.

De zesde rondetijd in deze sessie kwam op naam van Alex Marquez gevolgd door Franco Morbidelli, Alex Rins, Cal Crutchlow en de later op de dag vanuit de pitstraat startende Maverick Viñales.

De verschillen in deze sessie waren opnieuw heel erg klein, het verschil tussen de snelste man in deze sessie Joan Mir en de als negentiende geëindigde Valentino Rossi bedroeg namelijk minder dan een seconde.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App