Argentinië definitief van 2020 WorldSBK kalender

76
san-juan
Start WorldSBK race San Juan 2019 | foto© worldsbk.com

Een geheim is het al lang niet meer maar Dorna Sports heeft donderdag 13 augustus officieel bekend gemaakt dat Argentinië definitief geen deel uit zal maken van de 2020 FIM Superbike World Championship kalender. Het Argentijnse circuit kent te veel beperkingen vanwege de Covid-19 pandemie.

Argentinië stond weliswaar nog steeds op de 2020 FIM Superbike World Championship kalender vermeld, weliswaar als TBA, maar sinds vandaag is het definitief dat San Juan dit jaar geen WorldSBK evenement zal huisvesten. Het evenement stond als voorlaatste evenement van het seizoen in oktober op het programma.

Voor het derde seizoen op rij stond Villicum op de kalender, maar de reisbeperkingen vanwege de uitbraak van het Corona virus maken dit onmogelijk. Opvallend is dat de lokale overheden in Argentinië al in juni bekend maakten dat er in 2020 geen internationale evenementen meer zouden plaatsvinden in San Juan en dat er nu pas de officiële annulering wereldkundig wordt gemaakt.

Het evenement staat ijs en weder dienende voor 2021 gewoon weer op de FIM Superbike World Championship kalender.

 

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App