Arie Vos van start in nieuwe Duitse BMW Motorrad BoxerCup

1410
arie-vos
Arie (r) en Bryan Vos (l) | foto© Benny Wilbers

Zevenvoudig Nederlands kampioen wegrace Arie Vos gaat weer racen. De in 2014 gestopte wegrace coureur uit het Brabantse Oss gaat binnenkort tijdens de Belgische en Nederlandse ronde van het IDM, in respectievelijk Zolder en Assen, van start in de nieuwe BMW Motorrad BoxerCup.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, een spreekwoord dat in dit geval ook van toepassing is op voormalig wegracecoureur Arie Vos. De huidige motorhandelaar uit het Brabantse Oss stopte aan het einde van het seizoen 2014 als actief wegracecoureur. Met zeven Nederlandse titels op zak besloot Vos dat het tijd was om de helm aan de wilgen te hangen en zich te richten op het runnen van de bekende motorzaak Vos Oss motoren.In 2015 trad de Ossenaar nog één keer op als coureur voor zijn eigen Paalgraven circuit in Oss maar sindsdien hing zijn helm echt definitief aan de wilgen. Hier komt nu echter verandering in. Vos heeft een aanbod van Benny Wilbers geaccepteerd om dit seizoen samen met neefje Ryan Vos twee keer van start te gaan in de nieuwe BMW Motorrad BoxerCup, een nieuwe wegrace cup die dit seizoen deel uitmaakt van het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap, het IDM.

Vos zal deelnemen aan zowel de Belgische ronde op het Circuit Zolder (21 t/m 23 juni) als ook de Nederlandse ronde op het TT Circuit Assen (06 t/m 08 september).