Aron Canet het snelst, Bo Bendsneyder vijftiende in eerste vrije training

8
canet
Aron Canet | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Op vrijdagochtend was het Aron Canet die tijdens de eerste vrije training op het Misano World Circuit de snelste tijd noteerde voor Romano Fenati en Joan Mir. Aangezien er nog enkele natte plekken op de baan waren door eerdere regenval was de baan nog niet volledig droog. Livio Loi eindigde de sessie als negende, Bo Bendsneyder als vijftiende. 

Door een deels nog natte baan namen de coureurs in de beginfase het zekere voor het onzekere en waren onderweg op regenbanden. Leider in het kampioenschap Joan Mir was al vroeg bovenaan de tijdlijsten te vinden, voor een aantal Italiaanse thuisrijders.

In de sessie waarin zich verder nauwelijks noemenswaardige gebeurtenissen afspeelden gingen enkele coureurs met nog tien minuten op de klok de baan op met slicks. Dit bleek de juiste keuze want de rondetijden werden direct verbeterd, echter nog ver verwijderd van de gebruikelijk rondetijden op een volledig droge baan.

Uiteindelijk zette Aron Canet een goede serie snelle ronden op een alsmaar droger wordende baan neer en klokte de snelste tijd. Thuisrijder Romano Fenati noteerde de tweede tijd voor Joan Mir op de derde plaats.

Er waren twee valpartij in deze eerste vrije training. De Italiaan Enea Bastianini, die de race in 2015 nog wist te winnen, remde zichzelf in de laatste minuten in bocht 7 onderuit. Zijn landgenoot Lorenzo Dalla Porta maakte ook een crash mee, beide coureurs bleven ongedeerd.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag