Aron Canet het snelst tijdens wisselvallige eerste Jerez testdag

37
canet
Aron Canet | foto© Estrella Galicia 0'0

Aron Canet heeft dinsdag tijdens de eerste testdag in Jerez de snelste Moto3 tijd op de klok gezet. De Spanjaard was het snelst tijdens een grotendeels verregende dag voor de Italianen Enea Bastianini en Marco Bezzecchi. Vijfentwintigste rondetijd voor Livio Loi.

De eerste dag van de derde en afsluitende Official Moto3 & Moto2 Test op het circuit van Jerez de la Frontera kan het beste omschreven worden als een dag van net niet. Drie sessies stonden er op het programma, tijdens de eerste sessie was het dusdanig wisselvallig dat er slechts 12 van de 18 coureurs naar buiten gingen, tijdens de tweede sessie kon er onder redelijke omstandigheden gereden worden waarna de weergoden opnieuw roet in het eten gooiden waardoor er tijdens de derde en afsluitende sessie slechts 11 coureurs hun ronden reden.

Ondanks deze omstandigheden werden de snelste rondetijden gereden tijdens de tweede training en daar was het Aron Canet die met een snelste rondetijd van 1’46.642 de snelste tijd van de dag liet noteren voor Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Alonso Lopez en Jorge Martin.

De Duitser Philpp Oettl noteerde de zesde rondetijd gevolgd door Tatsuki Suzuki, Makar Yurchenko, Lorenzo Dalla Porta en Andrea Migno.

De Belg Livio Loi moest op deze niet veelzeggende testdag genoegen nemen met de vijfentwintigste rondetijd.

Woensdag en donderdag wordt er in Jerez ook nog getest, en als we de Spaanse weervoorspellers mogen geloven dan worden de omstandigheden in ieder geval tijdens de tweede dag beter, of dat ook donderdag zo zal zijn valt nog te betwijfelen volgens dezelfde weermannen.

 

Handige links Official Moto2 & Moto3 Test Jerez 2:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag