Aron Canet het snelst in tweede vrije training, Bo Bendsneyder op P9

53
Aron Canet
Aron Canet (44) | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Aron Canet heeft vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training in Catalunya de snelste tijd op de klok gezet. De Spanjaard was het snelst voor Romano Fenati en Joan Mir. Bo Bendsneyder sloot de vrijdagmiddag sessie af met de negende rondetijd.

Om 13.10 uur gingen de lichten in Catalunya op groen en startte de tweede vrije training van de Moto3 Gran Premi Monster Energy de Catalunya onder aanzienlijk betere omstandigheden dan de ochtendsessie.

Aan het begin van de sessie waren het Joan Mir, Romano Fenati en Aron Canet die meteen snel waren en rondetijden laag in de ’55 op de klok wisten te zetten.

Na een rustig begin van de sessie wist Bo Bendsneyder zich met nog tien minuten te gaan goed te verbeteren en voor het eerst in de sessie de top tien binnen te komen. Op dat moment was het Enea Bastianini die de lijst aanvoerde terwijl de Belg Livio Loi kort daarachter op de derde plaats was te vinden.

In de laatste vijf minuten gingen alle rijders nogmaals de baan op voor een laatste run en uiteindelijk was het Aron Canet die de training als snelste wist af te sluiten met een 1.54.257, gevolgd door Romano Fenati, Joan Mir, Niccolo Bulega, Andrea Migno, Jorge Martin, Enea Bastianini, Tatsuki Suzuki, Bo Bendsneyder en Marco Bezzecchi. De gehele top tien eindigde binnen een seconde van elkaar.

Livio Loi sloot de tweede vrije training als twaalfde af, op ruim een seconde van snelste man Canet.

Direct na afloop vroegen we Bo Bendsneyder om een reactie naar zijn eerste dag. In onderstaand audio verslag het verhaal van de Nederlander:

 

 

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag