Aron Canet voert FP3 aan, Bo Bendsneyder achttiende

7
canet
Aron Canet | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Op zaterdagochtend was Aron Canet de snelste coureur. In aanloop naar de kwalificatie van de Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini was de Spanjaard het snelst voor de Italianen Enea Bastianini en Fabio Di Giannantonio. Livio Loi kwam naar een elfde tijd, Bo Bendsneyder noteerde de achttiende tijd. 

In de openingsfase van de derde vrije training voor de Moto3 klasse was thuisrijder Romano Fenati zaterdagochtend degene die het tempo aangaf. De weersomstandigheden waren wederom perfect waardoor de coureurs volledig gebruik konden maken van een droge baan en hun set-up konden perfectioneren met de kwalificatie en de race in het vooruitzicht.

Opvallend was dat John McPhee in zijn eerste ronde uit de pits meteen al onderuit ging. De Schot, uitkomend voor het British Talent Team, remde zijn Honda onderuit als gevolg van banden die nog niet volledig op temperatuur waren.

In de loop van deze sessie was het de leider in het kampioenschap, Joan Mir, die een serie snelle ronden kon rijden en hierdoor bovenaan de tijdlijsten stond.

Het was echter Aron Canet die met een eindsprint naar de eerste plaats kwam. Zijn teamgenoot Enea Bastianini zorgde voor een Estrella Galicia 0,0 Honda 1-2. Fabio Di Giannantonio kwam naar de derde plaats voor Joan Mir. Livio Loi zette de elfde tijd neer, Bo Bendsneyder eindigde op de achttiende plaats.

Valpartijen waren er voor Andrea Migno en Juanfran Guevara ter hoogte van bocht 10, beide coureurs zijn ongedeerd.

Vanmiddag om 12:35 uur zal de kwalificatie voor de Moto3 klasse plaatsvinden.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag