Aruba.it Racing – Ducati Team: Bautista en Rinaldi willen in 2023 opnieuw vlammen

1204
aruba.it-racing-ducati
Aruba.it Racing - Ducati Team | foto© Ducati Corse

Samen met het Ducati Lenovo Team MotoGP onthulde ook het Aruba.it Racing – Ducati Team maandag in Madonna di Campiglio haar plannen en kleurstelling voor het komende seizoen. Het team dat in 2023 opnieuw aan de start zal verschijnen met Michael Ruben Rinaldi en Alvaro Bautista, die net als Francesco Bagnaia heeft gekozen voor het startnummer 1.

Terwijl het buiten in Madonna di Campiglio zo’n beetje de hele ochtend sneeuwde presenteerde Ducati in het Italiaanse skioord zowel haar 2023 MotoGP – als ook WorldSBK Team, een unieke presentatie die voor het eerst in deze vorm plaatsvond. Aan de ene kant het Aruba.it Racing – Ducati team dat domineerde in het WorldSBK met Alvaro Bautista, aan de andere kant het Ducati Lenovo Team dat zegevierde in de MotoGP met Francesco Bagnaia.

Tijdens de onthulling van de vier motoren op Pala Campiglio, die plaats vond in afwezigheid van een aantal vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten, partners, sponsors en een select gezelschap van 65 mediavertegenwoordigers uit nagenoeg de hele wereld, sprongen natuurlijk de twee machines met startnummer 1 meteen in het oog.

Terwijl Bagnaia en Bastianini dinsdag nog een dag langer kunnen genieten van een aantal gezamenlijke activiteiten met de aanwezige mediavertegenwoordigers, waaronder skiën en een dagje ijsracen met Audi – bleef het voor de Aruba.it Racing – Ducati team bij één dag. Voor Bautista en Rinaldi begint woensdag in Jerez namelijk het serieuze werk als er op het Zuid-Spaanse circuit de eerste tweedaagse test van 2023 op het programma staat.

Geen straf zo lieten Bautista en Rinaldi maandag tijdens de presentatie weten, ze kunnen namelijk niet wachten om weer op hun Ducati te stappen en hun voorbereidingen op het seizoen te vervolgen. Niet zo vreemd natuurlijk want beide heren hebben namelijk een belangrijk doel voor ogen, het met succes verdedigen van de wereldtitel voor Ducati.

Alvaro Bautista: “We hebben een nieuwe uitdaging voor de boeg. Na een fantastisch seizoen waarin we met Ducati zowel in de World Superbike als ook in de MotoGP hebben gewonnen, wordt 2023 onvermijdelijk een moeilijk jaar. Racen met de nummer 1 betekent namelijk dat ons doel maar één kan zijn: winnen. We zullen onder grote druk staan, maar tegelijkertijd moeten we kalm blijven, proberen om geconcentreerd maar ook rustig te werken. We krijgen een nieuwe motor en ook al zal die niet extreem verschillen van die uit 2022, het werk dat we kunnen doen voor de eerste race is cruciaal: we moeten alle details vastleggen die ons in staat stellen om de beste prestaties te leveren.
Ik wil ook een woord van dank richten tot alle Ducatistas: Ik ben erg trots op al onze fans die ons vorig seizoen hebben gevolgd, en ik hoop dat met het behaalde resultaat, er in 2023 nog meer van hen ons zullen steunen op circuits over de hele wereld. Ik ben een Ducatista en ik voel me gelukkig dat ik de kleuren van het Aruba.it Racing – Ducati team mag vertegenwoordigen”.

Michael Ruben Rinaldi: “Ik begin met veel enthousiasme aan dit nieuwe avontuur. Samen met mijn team hebben we de afgelopen twee jaar steeds vooruitgang geboekt en zijn we erin geslaagd om onze resultaten te verbeteren. Als team hebben we vorig seizoen de drie titels gewonnen en dat betekent dat het pakket erg sterk is. Tijdens de winter hebben we geanalyseerd op welke punten we ons moeten concentreren, om ons te verbeteren en competitief te zijn voor de titelrace. Ik heb de afgelopen weken veel en hard gewerkt en dat zal ik met veel toewijding blijven doen, want ik wil altijd mijn maximale potentieel tot uiting kunnen brengen. Er zullen veel nieuwe dingen zijn, ook op de motor, dus ik kan niet wachten om te beginnen. Ik wil Aruba en Ducati bedanken voor de kans om op deze prachtige Panigale V4 R te rijden en deel uit te maken van zo’n ambitieus team.”

De coureurs vertrekken dinsdagochtend vroeg vanuit Madonna di Campiglio naar Jerez de la Frontera voor de reeds genoemde test. Na deze test reist men vervolgens meteen door naar Portimão voor de volgende test (31 januari en 1 februari) alvorens het materiaal ingescheept zal worden voor het transport naar Australië waar het eerste raceweekend (voorafgegaan door nog twee testdagen) staat gepland in het weekend van 24 t/m 26 februari op het Phillip Island Grand Prix circuit.

Onderstaand de foto’s van de teampresentatie, voor een vergroting van de foto’s gelieve op de link boven de slider te klikken.