ASBK Superbike debuut voor Bayliss junior met DesmoSport Ducati

507
oli -bayliss
Oli Bayliss | foto© NineFive Media

Oli Bayliss gaat in 2021 zijn debuut maken als coureur op een Superbike machine. De pas 17-jarige zoon van voormalig World Superbike coureur en drievoudig wereldkampioen Troy Bayliss gaat komend seizoen in de kleuren van het DesmoSport Ducati Team van start in het Australische Superbike Championship (ASBK).

Na een onlangs positief verlopen eerste test op de Ducati Panigale V4R in 2020 op Morgan Park Raceway in Queensland, zegt Oli Bayliss dat hij er klaar voor is om komend seizoen van start te gaan in de koningsklasse van het Australisch wegracekampioenschap.

De pas 17-jarige coureur, die vorig jaar als tweede eindigde in het Australische Supersport-kampioenschap achter Tom Toparis, gaat uitkomen voor het DesmoSport Ducati, het team waar zijn bekende vader mede de scepter zwaait.

Oli Bayliss: “Ik ga komend seizoen met een open vizier beginnen aan een nieuw avontuur in mijn carrière. Ik heb mezelf geen doelen gesteld in termen van waar ik zou willen eindigen in de races. Laat ik zeggen dat ik zo dicht mogelijk in de buurt van de snelste mannen van het veld wil eindigen op circuits die me goed liggen en die ik ken, circuits zoals de Morgan Park Raceway.”

In 2020 verscheen Bayliss junior aan de start tijdens de openingsronde van het FIM Supersport World Championship op het Phillip Island Grand Prix Circuit en de 17-jarige Australiër denkt dat dit optreden hem zal helpen voor de officiële tweedaagse ASBK-test op Phillip Island later deze maand.

Oli Bayliss: “De World Supersport machine waarmee ik vorig jaar reed is ongeveer gelijk aan een Australische spec. Superbike, die me zou moeten helpen als we in 2021 op snelle circuits komen. Dit geeft me wel vertrouwen in de richting van het seizoen, dat is zeker. Al met al ben ik erg blij om dit jaar naar de Superbike-klasse te gaan. Ik waardeer het vertrouwen dat Ben [Henry], Papa en Ducati Australië in mij hebben gesteld. Ik kan niet wachten om het seizoen weer op gang te brengen.”

Voormalig World Superbike coureur, drievoudig wereldkampioen en mede-eigenaar van het DesmoSport Ducati team Troy Bayliss heeft aangegeven dat hij het heel bijzonder vindt om zijn zoon zijn Australische Superbike-debuut te laten maken op een Ducati.

Troy Bayliss: “Oli heeft twee jaar lang met de Cube Racing YZF-R6 geracet en heeft veel geleerd, maar we willen hem echt vooruithelpen. Als het erop aankomt, is DesmoSport Ducati een professioneel team en zijn we gemotiveerd om niet alleen te winnen, maar ook te groeien als team. Oli heeft bewezen dat hij fit, gemotiveerd en bekwaam genoeg is om deze stap voorwaarts te maken in zijn carrière, dus ik kijk uit naar wat het seizoen 2021 te bieden heeft.”

De openingsronde van het Australische Superbike-kampioenschap staat gepland voor 19-21 februari op het iconische Phillip Island Grand Prix Circuit.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App