Ayrton Badovini in 2017 met Team Grillini terug in WorldSBK klasse

281
badovini
Ayrton Badovini (l) en Grillini Racing teambaas Andrea Grillini (r) | foto© Grillini Racing

Ayrton Badovini keert in 2017, na een jaar afwezigheid, terug in de Superbike klasse van het World Superbike kampioenschap. De Italiaan heeft hierover overeenstemming bereikt met Team Grillini Kawasaki.

Team Grillini, het team dat het afgelopen seizoen diverse rijders zag komen en gaan en met diverse invallers actief was in het World Superbike kampioenschap, waaronder Joshua Hook, Sheridan Morais, Sahustchai Kaewjaturaporn en Toprak Razgatlioğlu sloot onlangs in Qatar het seizoen af met Gianluca Vizziello, Dominic Schmitter.Voor het seizoen 2017 heeft teambaas Andrea Grillini de Italiaan Ayrton Badovini als eerste coureur aangetrokken. Badovini, die het afgelopen seizoen actief was in het World Superport kampioenschap keert hiermee in 2017 weer terug in de Superbike klasse van het World Superbike kampioenschap.

Ayrton Badovini: “Ik ben blij met deze nieuwe kans en blij dat we na al diverse keren eerder met elkaar gesproken hebben nu de juiste condities hebben gevonden voor een samenwerking. We hebben nu een goede basis en beiden dezelfde visie over het project. Ik ben er zeker van dat we menigeen zullen verrassen komend seizoen.”

Badovini, voormalig FIM Cup Superstock 1000 kampioen, debuteerde in 2011 in de World Superbike klasse. Tot aan het seizoen bleef de Italiaan actief in deze klasse om in 2016 een stap terug te doen naar de World Supersport klasse.

Badovini zal 21 en 22 november voor het eerst op de Grillini Kawasaki in actie komen tijdens een test in Jerez Frontera. Wie de tweede rijder voor het team zal worden is nog niet bekend, teambaas Andrea Grillini hoopt deze naam echter zeer binnenkort wereldkundig te maken.