Ayumu Sasaki: Verwondingen vallen mee na crash in slotfase Catalaanse Moto3 race

1943
ayumu-sasaki
Ayumu Sasaki | foto© Red Bull Content Pool

Het gaat naar omstandigheden goed met Ayumu Sasaki. De Red Bull KTM Tech3 Moto3 coureur heeft namelijk geen noemenswaardige verwondingen overgehouden aan de crash zondagmiddag in de laatste ronde van de Moto3 race van de Gran Premi Monster Energy di Catalunya.

De schrik zat er zondag op Circuit de Barcelona – Catalunya goed in toen er na afloop van de finish van de Moto3 alsnog een rode vlag situatie ontstond vanwege een crash in de laatste ronde waarbij Xavi Artigas, Dennis Foggia en Ayumu Sasaki betrokken waren.

Bij de crash, waarbij Sasaki ten val kwam en in zijn val geraakt werd door een collega coureur, bleven Artigas en Foggia ongedeerd. De Japanner verloor daarbij echter even het bewustzijn en liep een hoofdtrauma op. Hij werd naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht voor een volledige controle.

Met de horrorcrash een week geleden in Mugello, waarbij de 19-jarige Zwitser Jason Dupasquier het leven liet, nog vers in het geheugen zat de schrik er even flink in. Gelukkig bleken niet veel later de verwondingen mee te vallen. De Japanner heeft naar nu bekend is geworden ‘slechts’ een hersenschudding overgehouden aan de crash.

Hervé Poncharal (Red Bull KTM Tech3 teameigenaar): “Ik denk dat Ayumu het tot een paar ronden voor het einde heel goed deed, want we zagen hem tijdens de race veel in de voorste gelederen. Helaas kwam hij in de allerlaatste ronde ten val, en werd hij daarbij geraakt door enkele andere coureurs. We waren in eerste instantie wel een beetje bezorgd, toen we te horen kregen dat hij naar het medisch centrum werd overgebracht. Uiteindelijk werd hij naar een lokaal ziekenhuis gebracht omdat hij een hard op zijn hoofd was gevallen en even zijn bewustzijn had verloren. Het goede nieuws is dat er niets ernstigs is met zijn hoofd en ook aan de rest van zijn lichaam geen noemenswaardige verwondingen heeft. Hij heeft de afgelopen nacht in het ziekenhuis door moeten brengen, dit alleen ter observatie en te checken of alles daadwerkelijk in orde is. Godzijdank! Daar zijn we erg blij mee. Get well soon, Ayumu.”

Volgens de laatste berichten mag Sasaki maandag het ziekenhuis verlaten en zal hij er tijdens de eerstvolgende Grand Prix, over iets meer dan een week op het Sachsenring circuit in Duitsland, gewoon weer bij kunnen zijn.

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter