Badovini het snelst, Van Sikkelerus 15e tijdens FP1 in Argentinië

327
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© JvS74

Ayrton Badovini heeft vrijdag de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Motul Argentinean Round. De Italiaan was in deze sessie op het Circuito San Juan Villicum het snelst voor de Zwitser Randy Krummenacher en de Fransman Corentin Perolari. Jaimie van Sikkelerus was met de vijftiende rondetijd de snelste Nederlander.

Na de WorldSBK coureurs was het vrijdag de beurt aan de WorldSSP coureurs op het Circuito San Juan Villicum voor hun eerste vrije training van de Motul Argentinean Round.Op de startlijst ook de drie vaste Nederlandse deelnemers Jaimie van Sikkelerus, Rob Hartog en Glenn van Straalen. Voor Hartog en Van Straalen begon de week in Argentinië met de nodige pech en tegenslag. Voorafgaand aan het evenement werd de auto van Hartog opengebroken en door het Argentijnse dievengilde leeggeroofd. Naast veel persoonlijke spullen werden o.a. ook de helmen van Van Straalen en enkele belangrijke onderdelen uit de auto ontvreemd. Na veel geregel, papierwerk en de nodige rompslomp zorgde de Argentijnse politie donderdag voor enige opluchting, zij hadden namelijk o.a. de gestolen helmen van Van Straalen teruggevonden zodat dit een kleine zorg minder was.

Net als de WorldSBK coureurs kregen ook de WorldSSP coureurs tijdens deze eerste vrije training te maken met een erg vies en smerig Argentijns circuit. De gereden rondetijden kwamen dan ook bij lange na niet in de buurt van de vorig jaar gereden tijden. Ondanks dit was het aan het einde van de vijfenveertig minuten durende sessie de Italiaan Ayrton Badovini die met een snelste rondetijd van 1’47.437 de lijst aanvoerde voor Randy Krummenacher, Corentin Perolari, Kyl Smith en Isaac Viñales.

De Fransman Lucas Mahias noteerde in deze sessie de zesde rondetijd gevolgd door Jules Cluzel, Raffaele de Rosa, Hikari Okubo en Christian Stange.

Federico Caricasulo, de naaste belager en samen met Krummenacher de belangrijkste kandidaat voor de titel, moest in deze eerste sessie van het weekend genoegen nemen met de twaalfde rondetijd.

Van Sikkelerus werd met de vijftiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Van Straalen en Hartog eindigden respectievelijk als negentiende en twintigste.

De enige crash in deze sessie kwam op naam van Daniel Valle, de Spanjaard die de sessie afsloot met de achttiende rondetijd bleef daarbij zelf ongedeerd.

Later op de dag, om precies te zijn om 21:00 uur (NL-tijd), komen de WorldSSP coureurs nogmaals in actie voor hun tweede vrije training.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App