Bagnaia grijpt Moto2 pole in slotseconden, Bendsneyder 18e

238
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder (64) - Silverstone QP | foto© Randy van Maasdijk

Pecco Bagnaia heeft zaterdagmiddag de pole position behaald in de Moto2 klasse op Silverstone voor Remy Gardner en Alex Márquez. Op een opdrogende baan na veel regen gedurende de dag was de Italiaan in de allerlaatste seconden het snelst. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 18e, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal eindigden de sessie als 20e en 25e. 

Zaterdagmiddag ging na veel vertraging en chaos in de MotoGP kwalificatiesessies de kwalificatie voor de Moto2 klasse van start op Silverstone. Het regende inmiddels niet meer en de baan droogde langzaam maar zeker op.

De rondetijden werden alsmaar scherper en scherp aangezien de het asfalt steeds droger werd en de conditie van de baan constant beter werd. Iedere ronde nam een andere coureur de pole over en werden er enkele tienden van de rondetijd afgereden.

Het uitwisselen van de snelste rondetijd ging door tot de allerlaatste seconden en het was uiteindelijk leider in het kampioenschap die als laatste over de streep kwam en met een 2’08.153 de pole in handen nam. De Italiaan maakte optimaal gebruik van het opdrogende asfalt en de best mogelijke omstandigheden aan het eind van de sessie.

Remy Gardner stond vlak daarvoor op pole maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats, alsnog een zeer knappe prestatie. Alex Márquez maakt de eerste startrij compleet met de derde tijd. Daarachter waren het Schrötter, Marini, Quartararó, Pasini, Lecuona, Lowes en Fenati in de top tien.

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich uiteindelijk als 18e, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal eindigden de sessie als 20e en 25e.

Door een wijziging in het schema zal de Moto2 race op Silverstone zondagmiddag als laatste verreden worden om 15:30 uur Nederlandse tijd.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App