Bagnaia wint titanenstrijd op de Red Bull Ring, Bendsneyder 22e

116
bagnaia
Francesco Bagnaia - Red Bull Ring | foto© Nico Schneider

Pecco Bagnaia heeft op zondagmiddag de Moto2 race gewonnen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In een rechtstreeks duel dat aankwam op de laatste bocht in de laatste ronde met titelconcurrent Miguel Oliveira was de Italiaan uiteindelijk de winnaar. Luca Marini finishte als derde. Bo Bendsneyder eindigde de race als 22e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts kwamen als 18e en 19e over de finishlijn.

De omstandigheden waren gunstig voor de Moto2 race op de Red Bull Ring in Oostenrijk met een buitentemperatuur van 26°C en een baantemperatuur van ongeveer 40°C. Om 12:20 uur gingen de lichten uit voor een 25 ronden durende race. Alle coureurs gingen van start met dezelfde bandencombinatie.

Polesitter Pecco Bagnaia kwam goed van zijn plaats af maar het was KTM coureur Miguel Oliveira die als leider de eerste bocht in ging. Het leek erop dat Bagnaia een schakelfout had gemaakt wat er ook nog voor zorgde dat hij in de eerste bocht in contact kwam met Fabio Quartararó en ternauwernood een crash kon voorkomen. Toch wist hij goed te herstellen en nam achter Jorge Navarro en Oliveira de derde plaats in handen.