Bakker en SuzTor bij de Classic Races in Wemeldinge

336

Aanstaande zaterdag 11 juni is het weer zover: De Classic Races in Wemeldinge. Het is al weer de 22e keer dat de klassieke racemotoren voorbij zullen racen op het kanaalcircuit aan de Hovijweg in Wemeldinge. Alles komt weer voorbij scheuren in verschillende motorklassen; van 50 tot en met de 500 cc. En wat te denken van de altijd spectaculaire zijspannen!

De nostalgische pothelm, het oude leren racepak, en natuurlijk de klassieke racemotor. Het geheel blijft een spectaculair evenement voor het publiek. De hele beleving, sfeer en spanning kunt u weer van dichtbij meemaken. Naast de nodige strijd op de baan, kunt u ook genieten de spanning in het rennerskwartier. Ook het rennerskwartier is weer vrij toegankelijk voor publiek. De klassieke motorraces van de Stichting ProMotor Zeeland worden ondersteund door de landelijke Historische Motorsport Vereniging.

De Classic Races Wemeldinge in 2016 staat oa. In het teken van een show van de firma Bakker Framebouw uit Heerhugowaard. De firma heeft zelf een oproep gedaan aan eigenaren van Bakker Motoren om naar Wemeldinge te komen met hun motor. Die motoren worden allemaal tentoongesteld in de cateringtent in het rennerskwartier. Bakker Framebouw houdt zich al 40 jaar bezig met het bouwen van speciale motorfietsen gehaal naar specificaties van de specificaties van de klant. Bekende coureurs als Boet van Dulmen, Wil Hartog, Jack Middelburg, Giacomo Agostini en Johnny Cecotto hebben menig overwinning te danken aan een Nico Bakker frame.

Ook zal er dit jaar in Wemeldinge een heuse SUZTOR aanwezig zijn. De SUZTOR is een samenvoegsel van een oude Fieldmeister landbouwtractor voorzien van een Suzuki motorblok. Het eindresultaat is een verschrikkelijk snelle racetrekker. Je gelooft je ogen en oren niet. En dat is precies was de bevlogen landbouwer en constructeur/uitvinder Gerrit Flikweert uit Schouwen Duiveland voor elkaar heeft gebokst. Dus als je rondfietst op Schouwen Duiveland, en je hoort plotseling het geluid van een Formulie 1 wagen, dan kon je wel eens binnen een paar seconden oog in oog komen te staan met het monster van de polder, de SUZTOR.

Inmiddels is er op de speciale parkeerplaats voor motoren is inmiddels ook de moeite waard. Ook daar staan unieke exemplaren tussen. Zeker de moeite waard om daar ook even rond te struinen.

Op zaterdag 11 juni beginnen de trainingen om 10 uur. De races zelf beginnen om 12.30 uur. Het spektakel zal tot ongeveer 17.00 uur duren. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen nog steeds gratis naar binnen. Wij nodigen iedereen uit om eens te komen genieten van het nostalgische geluid en de bijbehorende sfeer.