Lorenzo Baldassarri en Luca Marini samen met hun huidige team | foto© Forward Racing

Moto2 coureurs Lorenzo Baldassarri en Luca Marini, beiden lid van de VR46 Riders Academy, zullen ook in 2017 uit blijven komen voor het Forward Racing Team. Dit nieuws hebben partijen vrijdagochtend wereldkundig gemaakt.

Naast de MotoGP carrousel komen ook de transferperikelen in de Moto2 klasse langzaam op gang. Het Forward Racing Team zal echter geen veranderingen ondergaan aangezien Lorenzo Baldassarri en Luca Marini beiden ook het komende seizoen voor het team uit zullen blijven komen.

Baldassarri, bezig aan zijn tweede seizoen bij Forward Racing, heeft tijdens de eerste helft laten zien dat hij steeds vaker met de besten mee kan. Zo wist de Italiaan voor zijn thuispubliek in Mugello een tweede plaats te scoren en dwong hij onlangs op de Sachsenring respect af door met een uit de kom geraakte schouder als vijfde te eindigen.

Marini, het half broertje van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi, is bezig aan zijn eerste seizoen bij het team. De jonge talentvolle Italiaan wist meteen tijdens zijn eerste wedstrijd in Qatar vriend en vijand te verrassen door als tiende de finish te passeren. Tijdens de laatste wedstrijd voor de zomerstop deed Marini opnieuw van zich spreken door tijdens de natte Moto2 race op de Sachsenring een zesde plaats te scoren.

Forward Racing heeft gemeend, mede vanwege de uitstekende prestaties van het tweetal tijdens de eerste helft van het seizoen, tijdig de besprekingen voor komend seizoen te moeten openen.  Lang hoefden partijen er niet over na te denken want nog voordat de tweede helft van het seizoen van start gaat is er duidelijkheid voor het seizoen 2017; de teamsamenstelling blijft gelijk aan die van dit jaar.