Baldassarri woensdag het snelst in Valencia, 16e tijd voor Bendsneyder

173
bendsneyder
Bo Bendsneyder - Valencia Test woensdag | foto© Tech3 Racing

Lorenzo Baldassarri heeft woensdag tijdens de tweede dag van de Official Moto3 & Moto2 Test in Valencia de snelste rondetijd laten noteren van de aanwezige Moto2 coureur. De nieuwkomer binnen Het PonsHP40 Team was het rapst voor Miguel Oliveira en Mattia Pasini.

Ook voor de Moto2 coureurs waren woensdag tijden de tweede testdag aanzienlijk beter dan tijdens de openingsdag. Na een zeer frisse woensdagochtend kon er, ondanks dat de temperaturen de gehele dag vrij laag bleven, na de middag volop gereden worden op het Ricardo Tormo Circuit.

Met een snelste ronde van 1:36.149 was het na afloop van de dag Lorenzo Baldassarri (Pons HP40) die de lijst aanvoerde gevolgd door Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) en de Italiaanse veteraan Mattia Pasini (Italtrans Racing Team).

Achter het snelste drietal wist Simone Corsi (Tasca Racing Scuderia Moto2) de vierde tijd op de klok te zetten voor Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP), Beta Tools Speed Up Racing nieuwkomer Fabio Quartararo, Xavi Vierge (Dynavolt Intact GP team) en de dit seizoen uit de MotoGP klasse teruggekeerde Hector Barbera (Pons HP40).

Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) en Isaac Viñales (SAG-team)sloten de tweede dag af met respectievelijk de negende en tiende rondetijd.

Moto2 debutant Romano Fenati (Marinelli Snipers Team) noteerde de elfde rondetijd, net voor de in Nederlandse dienst rijdende Joe Roberts. De Amerikaan Roberts, die afgelopen seizoen nog actief was in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol, was de snelste van de twee NTS RW Racing GP coureurs die dit seizoen onderweg zijn met een frame van de Japanse chassisfabrikant NTS. Teamgenoot Steven Odendaal sloot de dag af als zeventiende.

Bo Bendsneyder noteerde woensdag de zestiende rondetijd. De Nederlander, die in overleg met zijn Tech3 Racing crew net als veel anderen besloot de eerste sessie aan zich voorbij te laten gaan vanwege de lage tracktemperatuur, bouwde de dag rustig op. Tijdens de eerste sessie kende de Rotterdammer de nodige problemen met de voorkant, echter wist men deze problemen gedurende de dag naar tevredenheid op te lossen en werd het gevoel met de machine stap voor stap beter. Na afloop liet Bendsneyder weten niet ontevreden te zijn, deze test stap voor stap aan te pakken en het gevoel te hebben dat er nog wel het een en ander in het vat zit.

Bendsneyder’s teamgenoot Remy Gardner sloot de dag af met de veertiende rondetijd achter zijn naam, echter in de laatste run ging de Australiër nog even flink onderuit. De eerste berichten zijn dat de zoon van voormalig 500cc Grand Prix coureur Wayne Gardner zelf oké is maar dat zijn monteurs na het avondeten nog wel flink aan de bak zullen moeten om de machine er voor de derde en afsluitende testdag weer spik en span bij te zetten.

Zulfahmi Khairuddin, de Maleisiër die op het laatste moment werd opgeroepen en komend seizoen als vervanger op gaat treden van de naar de MotoGP overstappende Hafihz Syahrin, moest duidelijk nog wennen aan de voor hem compleet nieuwe Moto2 machine. De SIC Racing Team coureur noteerde de zesentwintigste en langzaamste rondetijd, een tijd waarmee hij voorlopig nog ruim 4,6 seconde tekort komt op de door Baldassarri gereden snelste tijd van de dag.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag