Barry Baltus tekent voor twee jaar bij NTS RW RacingGP

484
barry-baltus
V.l.n.r. Freddy Tacheny (Zelos), Barry Baltus en Jarno Janssen | foto© NTS RW Racing GP

Barry Baltus maakt na dit seizoen de overstap naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 16-jarige Belg heeft hiervoor een tweejarige overeenkomst getekend met het Nederlandse NTS RW Racing GP. Wie de teamgenoot wordt in 2021 van Baltus binnen het enige Nederlandse Grand Prix Team is nog niet bekend.

Barry Baltus is de eerste coureur die het enige Nederlandse Grand Prix Team, NTS RW Racing GP, voor komend seizoen heeft vastgelegd. De pas 16-jarige Belg die dit seizoen uitkomt in de Moto3 klasse voor het Duitse CarXpert PruestelGP zal dus niet alleen van team wisselen maar na slechts één seizoen actief te zijn geweest in de lichtste klasse tevens de overstap maken naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

NTS RW Racing GP teammanager Jarno Janssen: “We zijn erg blij dat we met Barry Baltus en zijn managementgroep Zelos een tweejarige overeenkomst hebben kunnen sluiten. Met zijn 16 jaar is Barry piepjong, maar hij heeft wel al veel ervaring. Ja, het is snel om al na één seizoen Moto3 meteen door te gaan naar de Moto2, maar gezien zijn groei – letterlijk en figuurlijk – is het de juiste stap. Daar zijn wij en Barry’s management Zelos, met wie we in het verleden al hebben samengewerkt en waarmee de contacten door de jaren heen erg goed zijn gebleven, het roerend over eens. We zien de leercurve die Barry doormaakt: in zijn eerste seizoen in de Moto3 doet hij al mee om de punten. In de Moto2 kan hij verder groeien. Het biedt voor ons, voor NTS en voor Barry zelf een goed toekomstperspectief om met een jonge coureur een tweejarig traject in te gaan. Het eerste jaar zal voor Barry een kwestie zijn van leren en zich ontwikkelen.”

Baltus maakte in juli in Jerez de la Frontera, bij de hervatting van het seizoen 2020, zijn Grand Prix-debuut in de Moto3 klasse. Eerder doorliep hij de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarin een overwinning hem ternauwernood ontging, maar waarin hij wel twee keer het podium behaalde. Ook was hij succesvol in het FIM CEV Moto3 Junior wereldkampioenschap, waarin hij een overwinning behaalde en drie keer tweede werd, en de European Talent Cup, waarin hij eveneens een wedstrijd won en een aantal keer het podium mocht beklimmen.

Baltus, geboren in Waret-L’Evêque in de provincie Luik, maakt deel uit van de Black Knights, het Belgische nationale team van de beste motorsporttalenten. Hij is uiteraard erg opgetogen.

Barry Baltus: “Ik had nooit verwacht dat ik zo snel in Moto2 zou komen! Ik wil daarom Freddy Tacheny en Zelos hartelijk bedanken voor het vinden van een plek voor mij bij NTS RW Racing GP, en het team zelf voor het vertrouwen. Ook al heb ik nog veel te leren, ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te ontwikkelen en zal daarvoor alles geven wat ik heb. Ik wil ook mijn familie en al mijn sponsors en partners, die mij vanaf het begin hebben gesteund, bedanken.”

Wie komend seizoen de tweede coureur en teamgenoot wordt van Baltus binnen NTS RW Racing GP is nog niet bekend. De belangrijkste naam die op dit moment de ronde doet en in verband wordt gebracht met het Nederlandse team is de momenteel in de Moto3 klasse acterende Japanner Tatsuki Suzuki. Ook Bendsneyder is zeker nog een kandidaat om in 2021 actief te blijven voor zijn huidige werkgever.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App