Moto3: Bastianini ook snelste in FP3

7
bastianini
Enea Bastianini | foto© Gresini Racing Moto3

Enea Bastianini (Fotocredit: Nico Schneider)

Enea Bastianini toonde zich na de vrijdag ook de snelste in de afsluitende vrije training in de Moto3 klasse. Onder aanzienlijk betere weersomstandigheden dan op de vrijdag op de Sachsenring kwam de Italiaan tot een tijd van 1’27.162 waarmee hij Brad Binder en Aaron Canet aftroefde.

Na de koude en wisselende weersomstandigheden op de vrijdag is deze zaterdag begonnen met een stralend zonnetje en een duidelijk aangenamere temperatuur. Toch zagen we tijdens deze derde vrije training opnieuw diverse valpartijen.

De training begon met valpartijen van Romano Fenati en Stefano Valtulini. Beiden maakten een onschuldige schuiver maar konden snel weer verder.

In de eerste stint noteerde de Fransman Jules Danilo verrassend de snelste tijd voor Andrea Locatelli, Nicolo Antonelli, Jorge Navarro en Jorge Martin. Bo Bendsneyder trainde op dat moment nog keurig in de top tien terwijl Livio Loi op dat moment terug te vinden was op de 17e plaats.

Fabio Qartararo stond op dat moment al langs de kant met technische problemen en moest de rest van de training werkloos toekijken.

In de tweede stint voerde Brad Binder een soort van one-man show op. De Zuid-Afrikaanse teamgenoot van Bendsneyder nam de eerste plaats over en zette het hele veld op een behoorlijke achterstand. Nicollo Bulega en Francesco Bagnaia gingen vervolgens gestrekt waarbij vooral de crash van Bulega, een fikse highsider, tot het hardere soort behoorde. Gelukkig bleven beiden ongedeerd. Voor Bulega was de training voorbij terwijl Bagnaia wel verder kon.

Binder leidde na de tweede stint voor Bastianini, Antonelli, Bagnaia, Locatelli en Danilo. Bo Bendsneyder verbeterde in deze stint wel zijn tijd maar moest op de ranglijst drie posities inleveren en zakte terug naar de dertiende tijd. Livio Loi verbeterde zich niet en zakte terug naar de zesentwintigste plaats.

In de laatste stint maakte vooral Romano Fenati indruk met een hele reeks snelle tijden. De Italiaan kwam daarmee naar de tweede plaats maar zag in de laatste minuten nog wat rijders voorbij komen. Enea Bastianini deed dat het beste en pakte met een 1’27.162 de snelste tijd voor Brad Binder.

Aaron Canet kwam naar de derde tijd maar ging vervolgens nog even pittig onderuit waarbij de Spanjaard ogenschijnlijk ongedeerd bleef. Romano Fenati eindigde de training uiteindelijk als vierde.

Jorge Martin pakte op de Mahindra de vijfde plaats. De Mahindra rijders hebben voor de Grand Prix op de Sachsenring de beschikking gekregen over een nieuwe versnellingsbak en die lijkt een verbetering.

Andrea Migno trainde zich naar de zesde tijd voor Nicollo Antonelli, Hiruki Ono, Jules Danilo en Francesco Bagnaia.

Bo Bendsneyder wist zich in het laatste deel niet meer te verbeteren en zakte langzaam maar zeker weg in de ranglijst. De neerwaartse spiraal stopte bij de eenentwintigste positie. Livio Loi verbeterde zich nog wel maar meer dan een tweeentwintigste plaats zat er niet in voor de Belg van het RW Racing GP Team.