Enea Bastianini heeft dinsdag de snelste Moto3 tijd laten noteren tijdens de tweede testdag op het circuit van Jerez. De Leopard Racing coureur was het snelst voor Jorge Martin en de Duitser Phillip Oettl. De Belg Livio Loi noteerde de achtste rondetijd.

Nadat maandag de Moto2 coureurs in Jerez de dag openden tijdens de Official Moto2 & Moto3 Test waren het dinsdagochtend de Moto3 coureurs die om 10:00 uur begonnen aan hun eerste van drie te verrijden sessies.

Was het tijdens de eerste sessie de Duitser Philipp Oettl die het snelst was, tijdens de tweede sessie was het Enea Bastianini die de lijst aanvoerde met een snelste rondetijd van 1’45.630. Tijdens de derde en afsluitende sessie voerde de snelste man van de eerste dag de lijst aan, de in de tweede sessie gereden rondetijd van Bastianini kwam echter niet meer in gevaar waardoor de dit seizoen voor Leopard Racing uitkomende Italiaan na afloop van de dag de lijst aanvoerde.

Achter Bastianini sloot Martin de dag af als tweede gevolgd door Oettl, Andrea Migno, Lorenzo Dalla Porta en Fabio DiGiannantonio.

Tony Arbolino, tijdens de eerste dag ook als goed op dreef, sloot de tweede dag af met de zevende rondetijd achter zijn naam voor Livio Loi, Aron Canet en de 2017 teamgenoot van Bo Bendsneyder Niccolo Antonelli.

Alle 26 aanwezige Moto3 coureurs wisten dinsdag hun snelste tijd van de eerste dag aan te scherpen.

 

Handige links Official Moto3 en Moto2 Test Jerez 1:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag