Bastien Mackels zal in 2020 alsnog aan de start verschijnen in de Superbike 1000 klasse van het IDM. De Belg heeft, nadat hij onlangs te horen kreeg dat er komend seizoen geen plaats meer was binnen Team Wilbers Racing BMW, hierover overeenstemming bereikt met Team Bayer – Bikerbox powered by Yamaichi Electronics.

Bikerbox Racing team eigenaar Sepp Buchner en Jakob Bayer van Motorrad Bayer keren in 2020 samen weer terug in de hoogste categorie van het Internationale Duitse wegrace kampioenschap. De twee ondernemers uit Beieren hebben hierover overeenstemming bereikt met Bastien Mackels.

Nadat Mackels onlangs, tot zijn eigen verrassing, eind januari een mail ontving van Team Wilbers Racing BMW met de mededeling dat er komend seizoen geen plaats meer zou zijn binnen het team pakte de snelle Belg de telefoon om bij een aantal mensen bekend te maken weer beschikbaar te zijn als coureur voor komend seizoen.

Mackels vond gehoor bij de reeds genoemde Duitse ondernemers en na een aantal gesprekken was de deal rond en Team Bayer – Bikerbox powered by Yamaichi Electronics een feit.

Bastien Mackels: “Ik ben echt blij dat ik uiteindelijk toch de kans heb gekregen om dit jaar met het team van Sepp Buchner en Jakob Bayer aan het IDM Superbike 1000 kampioenschap deel te nemen. Na het slechte nieuws in de vorm van een e-mail die ik op 20 januari van dit jaar ontving, waarin ik werd geïnformeerd dat de samenwerking met mijn team van vorig jaar zou worden beëindigd, was het mijn doel om de best mogelijke optie te vinden om ook in het 2020 seizoen te kunnen meedoen. Na een telefoontje naar Sepp en Jakob hadden we meteen een eerste afspraak, wat me meteen het juiste gevoel gaf. Ze hebben dezelfde motivatie als ik, ze willen het kampioenschap opnieuw winnen. Dit project is een fantastische kans voor mij. Ik vind de beste omstandigheden omdat ik in één van de weinige teams kan rijden die de afgelopen seizoenen in de IDM Superbike 1000 klasse een titel hebben gewonnen. We zullen op een gloednieuwe Yamaha R1-M aan de start verschijnen, een machine die nog sterker is dan het vorige model. Ik denk dus dat we met dit competitieve pakket – Yamaha, Bikerbox, Motorrad Bayer en ik – kunnen vechten voor het kampioenschap.”

Het 2020 IDM Superbike 1000 seizoen gaat begin mei van start op de Sachsenring en het kampioenschap zal bestaan uit een negental evenementen.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App