Bastien Mackels keert na een jaar afwezigheid in 2018 weer terug bij Team Wilbers-BMW-Racing. De Belg tekende eerder deze week een contract om komend seizoen met het in Nordhorn gevestigde BMW Team van start te gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM.

Na in 2016 ook al voor het team uitgekomen zal Bastien Mackels komend seizoen opnieuw op een BMS S 1000 RR van Team Wilbers-BMW-Racing aan de start verschijnen in de Superbike 1000 klasse van het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap.

De 32-jarige coureur uit het Belgische Fontin tekende donderdag 1 februari een overeenkomst met het team van Benny Wilbers, het team waarmee hij in 2016 als vijfde wist te eindigen in de toenmalige IDM Superbike klasse. Na in 2017 op een Yamaha YZF-R1M van Team Yamaha MGM als elfde geëindigd te zijn in het kampioenschap keert Mackels, volgens eigen zeggen, na een jaar afwezigheid weer terug bij de ‘Wilbers familie’

MackelsMackels zal op een verbeterde versie van de BMW S1000RR voorzien van Dunlop banden deelnemen aan alle wedstrijden meetellend voor het IDM en behoren een aantal gaststarts in de Alpe Adria tot de mogelijkheden. Alvorens het seizoen van start gaat zullen Team Wilbers-BMW-Racing en Mackels in maart af reizen naar Spanje (Valencia en Cartagena) om deel te nemen aan enkele voorjaarstesten.

Volgens teambaas Benny Wilbers zal Mackels in 2018 de enige coureur zijn die in de kleuren van Team Wilbers-BMW-Racing actief zal zijn in het IDM.